Asociaţia Poducătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a demarat, odată cu venirea toamnei, o monitorizare a lucrărilor de termoizolaţii care se fac la blocurile din Bucureşti. Rezultatul este surprinzător.
„Din evaluarea noastră reiese că în prezent doar pe patru din cinci şantiere din Bucureşti se foloseşte polistirenul recomandat pentru termoizolaţii. Excepţiile le-am întâlnit la şantiere care nu sunt foarte vizibile din străzile mari sau se află în zone mai dosite. Deşi situaţia nu este în regulă, ne aşteptam să găsim o realitate mult diferită în teren, date fiind şi rezultatele negative din evaluările pe care le-am făcut în primăvară la nivel naţional“, a declarat Marin Cruţescu, directorul executiv al asociaţiei.
Potrivit acestuia, autorităţile au demarat controale pe şantiere, fapt ce a mai redus din fraude. Polistirenul recomandat pentru lucrările de termoizolare este EPS 80 de 10 cm, care are menţiunea tehnică pe etichetă de CS (10) 80.
ROMEPS recomandă tuturor beneficiarilor de lucrări de termoizolare să verifice cu atenție calitatea materialelor folosite, dar şi modul în care acestea sunt aplicate. “După anunţurile făcute în presă legate de evoluţia vremii din această iarnă, avem semnale că în următoarea perioadă se vor înmulţi considerabil lucrările de termoizolare la blocuri şi case. Aşa că, încă odată, mare atenţie la materiale şi la felul în care sunt ele aplicate”, precizează Marin Cruţescu.