Albalact a semnat achizitia pachetului de 77% din actiunile societatii Raraul SA Campulung Moldovenesc, pentru intrarea pe categoria branzeturilor. Compania din Alba Iulia isi extinde astfel activitatile, asa cum a anuntat inca de la inceputul acestui an.

Compania Albalact intentioneaza sa investeasca peste 2 milioane de euro pentru cresterea productiei de branzeturi in fabrica Raraul. Totusi, suma pentru care a fost cumparat pachetul majoritar de actiuni in cadrul companiei Raraul nu a fost precizata, pentru ca informatia nu este publica momentan.

„Planul nostru initial au fost construirea unei noi fabrici pentru productia de branzeturi, insa, dupa experienta proiectului greenfield de la Oiejdea, care a presupus mult timp, depasirea bugetului initial de investitii si costuri operationale mari pentru pornirea fabricii, am decis ca cea mai buna strategie pentru demararea productiei de branzeturi si expansiunea in piata este o achizitie locala. Aşa am cumparat pachetul majoritar de actiuni al producatorului Raraul SA”, a declarat presedintele Albalact Alba Iulia, Raul Ciurtin.

Raraul SA este specializata in domeniul productiei de branzeturi, inclusiv produse traditionale tip cascaval, cas si urda, precum si in productia de lapte praf, unt si produse proaspete tip smantana, iaurt, lapte batut tip sana si lapte pentru consum. In anul, 2007 Raraul Campulung Modovenesc a inregistrat o cifra de afaceri de peste 16,18 milioane de lei si un profit net de de 438.351 lei.

Albalact SA a fost privatizata in anul 1999 si este listata la categoria II a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Potrivit companiei, Albalact se afla in acest moment pe locul patru in topul producatorilor de lactate din Romania si produce peste 60 de sortimente de lapte, iaurt, smantana, unt si branza sub marcile sale (Fulga, Zuzu si De Albalact). In anul 2007, Albalact a inregistrat o cifra de afaceri de peste 154,64 milioane de lei si un profit net de 3.236.032 lei.

Compania Albalact are peste 500 de angajati si peste 3.500 de actionari.

Sursa: Albalact