Grupul Alcatel-Lucent a inaugurat, vineri, un centru global de administrare reţele la Timişoara, unde va mai angaja circa 200 de persoane în acest an, şi are în plan continuarea investiţiilor în dezvoltarea filialei din România.

Noul centru global de administrare reţele de la Timişoara este deservit de circa 310 de angajaţi care furnizează servicii de suport pentru reţele de comunicaţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). Până la finele anului, compania are în plan atingerea unui număr de 470 de salariaţi în această unitate.

Compania are în prezent 1.300 de angajaţi în România şi estimează că va ajunge la finele anului la aproximativ 1.500 de salariaţi. Printre clienţii centrului din Timişoara se numără operatori din Marea Britanie, Austria şi Elveţia.

Operatorii telecom nu vor investi mai mult în 2010

„Nu mă aştept în acest an la o creştere a cheltuielilor operatorilor de telecomunicaţii pentru achiziţionarea de echipamente de profil. Aceştia s-au confruntat în 2009 cu scăderi pe partea de venituri şi au procedat la tăieri de cheltuieli. În acest context, obiectivul nostru este să oferim servicii şi echipamente la preţuri mai competitive decât concurenţa”, a afirmat Raoul Ros, şeful Alcatel-Lucent România

Cu o prezenţă în peste 130 de state, Alcatel-Lucent este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de echipamente de telecomunicaţii.La nivel local, grupul este prezent din 1991 şi a consemnat, în 2008, afaceri de 707,1 milioane de lei şi un profit net de 109,25 milioane de lei.

Anul trecut, Alcatel a transferat o parte din angajaţii centrului de dezvoltare şi cercetare din România în cadrul unor firme înfiinţate în parteneriat cu alte companii, decizia fiind parte a unui program global de eficientizare a activităţii.

SURSA: Mediafax