Compania Alcatel a fost condamnata la plata a 100.000 de euro de catre un tribunal francez, unde a fost data in judecata de un inventator care a acuzat-o ca i-a copiat inventia. Este vorba despre un telefon mobil care are incorporata o oglinda.

Herbert Waldmann, in varsta de 68 de ani, isi revendica „meritul”  de a fi inventat telefonul cu oglinda, pe care l-a si inregistrat la Institutul National de Proprietate Intelectuala, in 2001.

In 2002, Waldmann a facut o propunere celor de la Alcatel de comercializare a telefonului, dar se pare ca cei de la Alcatel nu ar fi fost interesati.

Ulterior, Alcatel a inceput sa utilizeze ideea telefonului cu oglinda, fara sa obtina acordul inventatorului. In instanta, compania si-a argumentat pozitia declarand ca Waldmann nu a inventat practic nimic. A luat un telefon cu clapeta la care a montat o oglinda, lucru pe care ar fi putul sa-l faca oricine.

Tribunalul nu a fost de acord, avand ca argument faptul ca, desi banal, telefonul a fost inregistrat la INPI. Alcatel a trebuit sa plateasca o suma de 100.000 de euro, desi inventatorul ceruse 150.000.

Sursa: rtl.be