Grupul telecom Alcatel-Lucent a raportat, joi, o pierdere de 515 milioane de euro pentru primul trimestru al anului, mai mare decât aşteptările analiştilor de 166 milioane de euro şi rezultatul negativ de 402 milioane de euro din perioada similară a anului trecut.

Conducerea a acuzat probleme în aprovizionarea Alcatel-Lucent cu piese pentru declinul veniturilor şi majorarea pierderilor.

Dificultăţile de aprovizionare au împiedicat grupul să profite de cererea în creştere pe piaţa echipamentelor de telecomunicaţii, mai ales în SUA.

„Componentele cele mai des utilizate sunt greu de obţinut. Avem suficiente chipuri performante, însă pentru componente comune concurăm cu alte industrii, ca auto şi electronice de consum, care îşi revin odată cu noi”, a afirmat directorul general al Alcatel-Lucent, Ben Verwaayen.

Acţiunile grupului franco-american au scăzut cu 11% în prima parte a şedinţei bursiere, revenind la un declin de 4,9% până la 13:20 GMT. Veniturile au scăzut cu 9,8%, la 3,25 miliarde de euro, sub aşteptările analiştilor de 3,5 miliarde de euro.

SURSA: Mediafax