Alcatel-Lucent  a anunţat astăzi un progres major care îi consolidează poziţia de lider în reţele optice de 100G prin introducerea unei inovaţii într-o singură tehnologie coerentă pentru operatori care va extinde semnalele optice pe distanţe mult mai mari decât a fost posibil până acum, şi asta chiar peste fibra de calitate slabă. Această soluţie recent inclusă în portofoliul companiei este concepută pentru a spori capacitatea furnizorilor de servicii de comunicaţii în a răspunde cererii tot mai mari pentru servicii care presupun lăţime de bandă mare cum ar fi video şi pentru bandă largă fixă şi mobilă.

Alcatel-Lucent oferă un card premium, 100G eXtended Reach (XR), care utilizează tehnici dezvoltate de Laboratoarele Bell pentru a monitoriza şi menţine calitatea semnalelor optice. Cardul de 100G XR va fi prima soluţie de pe piaţă capabilă să extindă substanţial gama, performanţa şi capacitatea reţelelor optice de 100G, asigurând în acelaşi timp reducerea costurilor de construcţie şi exploatare.

Acest card premium, care va fi disponibil pe piaţă până la sfârşitul anului, se bazează pe 1830 Photonic Service Switch (PSS) al Alcatel-Lucent, elementul central din portofoliul de transport optic al companiei. Cardul de 100G XR al Alcatel-Lucent  generează o îmbunătăţire substanţială pentru furnizorii de servicii cu cerinţe de distanţe şi capacitate specifice, fiind capabil să transmită o combinaţie a ratelor de 10G, 40G şi 100G pe diferite lungimi de undă de fibră optică până la peste 2.000 de kilometri, asigurând o acoperire mai bună cu până la 30%.  Soluţia Alcatel-Lucent oferă, de asemenea, performanţe excepţionale pe fibra de calitate slabă permiţându-le furnizorilor de servicii să implementeze 100G oriunde doresc, atunci când doresc şi cu reduceri de costuri substanţiale.

Prin livrarea unei lăţimi de bandă considerabile care susţine rate de 100G pe fiecare lungime de undă de fibră optică, 1830 PSS poate asigura transferul de peste 100.000 de fişiere MP3 în 60 de secunde sau un flux de 15.000 de canale HDTV simultan. Pentru a satisface cererea în continuă creştere pentru astfel de servicii şi aplicaţii, operatorii trebuie să fie capabili să crească continuu lăţimea de bandă, menţinând în acelaşi timp transmisia la o calitate excepţională şi costurile sub control.

"Avem în prezent peste 45 de clienţii care utilizează soluţia noastră unică de 100G, soluţie optică coerentă. Am folosit această experienţă pentru a crea o ofertă premium cu performanţe îmbunătăţite şi asta cu mult înaintea concurenţilor noştri care abia reuşesc să livreze prima generaţie de produse", a declarat James Watt, preşedintele diviziei optice al Alcatel-Lucent.