Cum influenţează părinţii comportamentul alimentar al copiilor

Comportamentul alimentar al copiilor. Studiul examinează familiile cu venituri mici care frecventează restaurantele și modul în care alegerile părinților afectează alegerile alimentare ale copiilor, ceea ce poate informa intervențiile de sănătate publică pentru a promova obiceiuri alimentare sănătoase la restaurant.

Analiza clasei latente a fost utilizată pentru a grupa 1146 de părinți cu venituri mici cu copii cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani în funcție de valorile de alegere a alimentelor, cum ar fi comoditatea, gustul și nutriția într-un sondaj transversal.

Cercetătorii au descoperit tendințe semnificative în modul în care părinții prioritizează diferite elemente alimentare atunci când mănâncă în oraș, oferind o imagine mai sofisticată a comportamentului lor. Datele au fost colectate din noiembrie 2020 până în februarie 2021, când COVID-19 a influențat consumul în restaurante.

mancare, elevi, scoala, alimente
SURSA FOTO: Pexels

Comportamentul alimentar al copiilor. Potrivit autorului principal Megan P. Mueller, Ph.D., Departamentul de Științe Alimentare și Nutriție Umană, Universitatea de Stat din Colorado:

„Am găsit sisteme de valori parentale distincte care au influențat alegerile copiilor în restaurante, de exemplu, copiii părinților care au prioritizat comoditatea și nu le-a plăcut să gătească au fost semnificativ mai puțin probabil să comande antreuri sănătoase.”

Studiul a identificat trei grupuri de părinți: fără probleme, indulgenți și „multifațetați”. Consumatorii fără griji, care evitau să gătească acasă, aveau copii care preferau burgerii și pizza în locul meselor sănătoase precum puiul sau peștele la grătar, potrivit MedicalXpress.

Deși copiii consumatorilor indulgenți au făcut alegeri mai sănătoase mai des decât cei din grupul „fără complicații”, aceștia au preferat totuși opțiunile indulgențe. Clienții multifațetați care au acordat prioritate nutriției, aprovizionării locale și siguranței alimentare au vizitat cel mai mult restaurantele, dar au fost mai predispuși să le ofere copiilor lor mese mai bune și mai echilibrate.

Cu toate acestea, în toate clasele, copiii aveau mai puține șanse să mănânce feluri de mâncare, garnituri și băuturi mai sănătoase, ceea ce poate reflecta ofertele restaurantelor.

Pe ce ar trebui să se axeze campaniile de sănătate publică

Acest studiu arată că intervențiile în restaurante ar trebui să ia în considerare valorile alegerii alimentelor de către părinți pentru a îmbunătăți sănătatea publică. Campaniile de sănătate publică ar trebui să vizeze anumite grupuri de părinți, subliniind comoditatea și gustul meselor nutritive pentru consumatorii fără griji.

Comportamentul alimentar al copiilor. Restaurantele ar putea crea elemente de meniu care să încânte clienții indulgenți fără a adăuga calorii sau ingrediente nesănătoase. Clienții multifațetați ar putea beneficia, de asemenea, de mai multe opțiuni alimentare locale, durabile și nutritive pentru a face alegeri sănătoase pentru copiii lor.

Dr. Mueller spune: „Stresul parental și insecuritatea alimentară au fost legate de comportamentele alimentare nesănătoase din restaurante, subliniind necesitatea de a le aborda.

Intervențiile de sănătate publică care pun accentul pe valorile și experiențele părinților pot ajuta copiii să mănânce mai sănătos.”