Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre locuitorii SUA nu sunt conștienți de faptul că consumul de alcool le crește riscul de a dezvolta cancer, fiind a treia cauză de cancer care poate fi prevenită, după obezitate și consumul de tutun. Experții în sănătate speră că oamenii vor lua acum această veste mai în serios, conform Medical Express.
Alegerea cocktailurilor fără alcool ar putea reduce riscul a 7 tipuri de cancer
Tracy Crane, Ph.D., RDN, director pentru medicina stilului de viață, sănătate digitală și prevenirea cancerului la Sylvester Comprehensive Cancer Center, parte a University of Miami Health System, consideră că reducerea consumului de alcool nu va fi ușoară. Ea crede că campania împotriva fumatului poate oferi un model pentru calea de urmat. Alcoolul face parte din cultura și țesutul nostru social, așa că va fi nevoie de timp pentru ca oamenii să accepte această noutate.
Mikkael Sekeres, M.D., M.S., șeful Diviziei de Hematologie de la Sylvester, este de acord că apelul medicului chirurg general este un mare pas înainte – identificarea unui risc de cancer modificabil și informarea oamenilor despre ce pot face. În 2024, el a scris un articol pentru Washington Post în care a enumerat comportamentele pe care el, în calitate de oncolog, le evită pentru a-și reduce riscul de cancer. Chiar și un consum modest de un pahar pe zi nu este lipsit de pericol.
Statele Unite au fost lente în actualizarea ghidurilor privind consumul de alcool
Alcoolul este vinovat pentru aproximativ 100 000 de cazuri de cancer și 20 000 de decese cauzate de cancer în SUA în fiecare an, mai mult decât cele 13 500 de decese anuale în accidente rutiere asociate consumului de alcool. Paola Rossi, M.D., M.S.Ed., director de program clinic pentru medicina stilului de viață la Sylvester, spune că mesajul care se desprinde de aici este că alcoolul este un agent cancerigen – la fel ca tutunul și azbestul – „dar puteți face ceva pentru a vă reduce riscul”.
Sugestia privind etichetele de avertizare vine într-un moment deosebit de important în lunga istorie a consumului de alcool. În ultimele decenii, tot mai mulți adulți sub 50 de ani au fost diagnosticați cu cancer colorectal și de sân, iar cercetările arată cu degetul spre consumul de alcool. De asemenea, femeile și persoanele în vârstă beau mai mult și suferă consecințele.
Conform unei declarații a Organizației Mondiale a Sănătății din 2023, nu există o limită sigură pentru consumul de alcool. Cu toate acestea, Statele Unite au fost lente în actualizarea ghidurilor privind consumul de alcool. Paola Rossi sugerează persoanelor care doresc să se oprească din băut să nu considere această alegere drept un act de privare, ci unul de descoperire.