Este vorba despre colțarul de bucătărie, desigur. Veți afla pașii pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a ajunge la decizia perfectă și vă vom îndruma spre alegerea materialului și modelului potrivit. La final, vă garantăm că vă veți impresiona toți apropiații cu alegerea făcută și că vă veți bucura pe deplin de utilitatea colțarului. Deci, dacă vă doriți să aflați despre ce este vorba, citiți în continuare.
După cum bine știți, bucătăria se numără printre cele mai importante încăperi dintr-o locuință. Aici este locul în care toată familia se adună la o masă copioasă, locul în care pasionații de culinar își dezvoltă hobby-ul și locul în care vă relaxați alături de cei dragi. Deci, este important și aspectul redecorării. Pe lângă covorul pentru bucătărie și decorațiunile potrivite, aflați că, pentru a întregi look-ul încăperii mai aveți nevoie și de piese de mobilier utile. Printre acestea regăsim și colțarul de bucătărie, o canapea cu trei locuri, de obicei fixă și ce poate dispune de spații încăpătoare de depozitare. Modelele variate și opțiunile diverse din care puteți alege vă pot îngreuna procesul de achiziție, în special atunci când nu știți de unde să începeți. Însă, de aceea suntem noi aici: pentru a vă oferi pașii exacți și a vă îndruma spre mobilierul perfect. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem enumerarea.
Primul pas pe care îl aveți de făcut este să măsurați spațiul de care dispuneți. Colțarele de bucătărie sunt cunoscute drept piese de mobilier masive, robuste. De aici și nevoia de a face măsurătorile exacte: pentru a putea alege dimensiunile perfecte, ce vor ajuta colțarul să intre la fix în încăpere. Notați înălțimea, lățimea și adâncimea în telefon, pentru a le avea mereu la îndemână.
Cel de-al doilea pas constă în alegerea materialului, stilului și culorii. Începem cu materialul. Aveți la dispoziție trei opțiuni: pielea, stofa sau textilul rezistent la pete. Acestea trei se pot curăța ușor și nu păstrează mirosul de mâncare în canapea. Tot ce trebuie să rețineți este că aveți nevoie de un material durabil și versatil. Stilul colțarului de bucătărie are și el importanță. Gândiți-vă la designul în care ați amenajat încăperea și alegeți stilul potrivit în consecință. Puteți opta pentru modele clasice, moderne sau vintage. Decizia rămâne la latitudinea dumneavoastră. Cât despre culori, vă recomandăm să alegeți o nuanță ce se potrivește la perfecție cu restul bucătăriei. De exemplu, dacă aveți o bucătărie rustică, atunci un colțar verde închis sau maro ar fi o opțiune bună. Ori dacă aveți o bucătărie modernă, un gri pal sau crem s-ar asorta mai bine. Gândiți-vă atent la ce doriți să exprimați prin designul încăperii și veți ajunge și la culoarea perfectă.
Trecem mai departe și ne întâlnim cu cel de-al treilea pas. Aici este vorba despre spațiile de depozitare. După cum vă spuneam și mai devreme, colțarele de bucătărie surprind prin versatilitatea și utilitatea pe care o oferă. Astfel, aflați că puteți alege din modele cu plăci pentru șezut care se pot ridica și ce ascund cutii de depozitare ample. Acolo puteți păstra fețe de masă, cărți pentru gătit sau alte accesorii folositoare pentru gătitul de zi cu zi.
Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la cel de-al patrulea pas, setarea bugetului. Pentru ca achiziția să fie cât se poate de asumată, vă recomandăm să vă sfătuiți cu cei dragi și să vă setați un buget potrivit. Astfel, veți știi și spre ce modele de colțare să vă orientați, în funcție de preț.
Iar acum că ați aflat toți pașii, sunteți gata să vă înfrumusețați bucătăria? Noi așa sperăm! Pentru și mai multe sfaturi, navigați mediul online.