Potrivit oficialului MAI din cele 323 de incidente semnalate la nivel naţional doar 66 au fost confirmate până în prezent. Militaru a precizat că dintre incidentele confirmate 19 au fost contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 15.200 de lei şi 24 de infracţiuni.
"În 11 judeţe din ţară, dintre care exemplificăm Alba, Arad, Bistriţa, Caraş, Covasna, Sălaj, Satu Mare, Mureş, de la începutul procesului electoral, respectiv ora 7,00 până la ora 10,00, nu au fost înregistrate incindente de natură electorală. În această perioadă, de la ora 7,00 până la ora 10,00, au fost înregistrate, la nivel naţional, 323 de incidente – confirmate doar 66 dintre acestea (…) Dintre acestea, 42,3% au fost înregistrate în mediul urban şi 57,7% în mediul rural. Cele mai multe sesizări, respectiv 65 au fost referitoare la promisiunea şi darea de mită", a explicat Militaru.
În ceea ce priveşte modul de sesizare al incidentelor el a spus că majoritatea au fost făcute prin 112, unde s-au înregistrat 147 de apeluri.
"În 18 cazuri reprezentanţii MAI s-au sesizat din oficiu, restul reprezentând sesizări primite de la partidele politice, biroul electoral, cetăţeni, ONG-uri sau alte organizaţii şi nu în ultimul rând de la mass-media. La nivelul MAI nu se realizează evidenţe ale incidentelor electorale în funcţie de formaţiunea politică care a formulat sesizarea. Referitor la infracţiunile sesizate în această perioadă, numai şase sunt cu autori necunoscuţi, până la acest moment, în celelalte cazuri fiind cercetate 20 de persoane. Cele mai multe incidente s-au constatat în judeţul Argeş, urmat de Bucureşti şi Dâmboviţa", a adăugat Militaru.