Alegeri prezidențiale 2024. Viziunea lui Ciucă pentru o Românie prosperă

Alegeri prezidențiale 2024. În cadrul unei prezentări recente a programului său electoral, Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL) și candidat la președinția României, a subliniat importanța rolului președintelui în unificarea societății și în promovarea unei viziuni naționale ambițioase.

Ciucă a afirmat că președintele are cea mai mare putere simbolică și capacitatea unică de a impulsiona un pact național, esențial pentru dezvoltarea României.

El a accentuat că România trebuie să progreseze în toate domeniile: economie, educație, sănătate și nivelul de trai, ceea ce impune o accelerare a inițiativelor strategice.

”Nimeni, în afara preşedintelui României, nu poate genera şi susţine mai eficient o viziune de dezvoltare. Nici o altă funcţie politică nu are creditul moral şi capacitatea de a împinge înainte un program naţional ambiţios şi de lungă durată. Preşedintele poate unifica societatea în jurul unui pact naţional. O poate unifica în jurul unei strategii naţionale de dezvoltare. Preşedintele poate presa guvernele să se ţină de termene şi să respecte angajamentele”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă
SURSA FOTO: Dreamstime

Programul prezidențial „România Prosperă și Sigură”

Alegeri prezidențiale 2024. Programul său prezidențial, intitulat „România Prosperă și Sigură”, a fost elaborat alături de o echipă dedicată, având la bază principiul că România, ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO, are un punct solid de plecare pentru a obține prosperitate.

Ciucă a recunoscut, însă, că societatea are nevoie de resurse financiare suplimentare pentru a sprijini educația, sănătatea și creșterea veniturilor pensionarilor.

”L-am creat împreună cu o echipă care crede în acest proiect de ţară. România e stat membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nordatlantice. Prosperitatea şi siguranţa au aşadar un punct solid de plecare. Dar naţiunea are nevoie de mai mulţi bani. Societatea are nevoie de mai multe fonduri. Educaţia, sănătatea, au nevoie de mai multe fonduri. Pensionarii au nevoie de venituri mai mari. Economia are nevoie de mai mult capital. Ei bine, aceşti bani îi putem obţine doar dacă avem siguranţă, credibilitate şi eficienţă”, a subliniat el.

Un alt punct important pe agenda sa este dorința de a reconstrui încrederea românilor în stat și în clasa politică, considerând că atât clasa politică nouă, cât și cea veche, au rămas datoare în această privință.

”Voi lucra zi de zi pentru a câştiga încrederea celor care nu m-au votat. Şi ca să fie clar, în ceea ce priveşte funcţia de mediere între stat şi societate, voi media mereu cu convingerea că statul trebuie să servească societatea şi nu invers”, a mai arătat liderul liberal.

Ciucă, un președinte activ

Alegeri prezidențiale 2024. Ciucă s-a angajat să fie un președinte activ, constructiv și responsabil, promițând o comunicare constantă cu oamenii și o implicare directă în comunitățile locale.

Ciucă a precizat că va fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv în sectoarele din capitală, alături de oameni de cultură, profesori, medici, specialiști IT, ingineri, precum și alături de tehnicieni, muncitori și cei care lucrează pământul țării.

În plus, el a subliniat că, în calitate de președinte al României, își va îndeplini datoria de a asigura păstrarea spiritului democratic în instituțiile statului și în mediul politic.

”Voi comunica permanent cu oamenii şi voi da o direcţie pe marile teme de preocupare pentru români. Am spus de multe ori că doresc să fiu un preşedinte care munceşte. Voi fi un preşedinte aproape de oameni şi de comunităţile locale. Voi fi prezent în viaţa oraşelor şi comunelor, inclusiv la sectoarele din capitală, (..) alături de oamenii de cultură, de profesori, de medici, de IT-şi, de ingineri, dar şi alături de tehnicieni, de muncitori, de cei care lucrează pământul ţării. Ca preşedinte a României, îmi voi îndeplini datoria de a vedea la păstrarea spiritului democratic în instituţiile statului şi în mediul politic”, a subliniat el.

De asemenea, el a subliniat importanța păstrării spiritului democratic în instituțiile statului și a fost critic față de politicile și practicile care pot eroda încrederea publicului în conducerea țării.

”Oricât s-ar pretinde unii independenţi, alţii rebeli antisistem, iar alţii vânzători de şmecherie cu substitut pentru educaţie şi profesie, statul este şi el dator la capitolul încredere”, a mai arătat Ciucă.