Conform Comisiei Electorale Federale, acest lucru înseamnă că au fost exprimate deja 70% din numărul total de voturi de la alegerile din 2016, în care aproape 137 de milioane de persoane au votat, transmite agerpres.ro
O prezență record la vot
Prezenţa la vot în acest an este de aşteptat să o eclipseze pe cea de acum patru ani. Votul anticipat – fie el prin corespondenţă sau în persoană – a depăşit dublul celui din 2016, atunci când US Elections Project a înregistrat 47 de milioane de astfel de voturi.
Cei care au ales această opţiune au declarat că au decis în acest fel pentru a fi siguri că votul lor este numărat, pentru a evita cozile din ziua alegerilor şi pentru a fi mai în siguranţă în contextul pandemiei de COVID-19.
State precum Florida, Carolina de Nord şi Texas în special au înregistrat valori mari ale votului anticipat.
Preşedintele republican Donald Trump este devansat în sondajele de opinie la nivel naţional de contracandidatul democrat Joe Biden, deşi lupta se anunţă strânsă în statele indecise.
În general, harta electorală pare să arate destul de rău pentru Trump, care în ultimele luni s-a plasat constant în urma lui Joe Biden în sondajele de opinie, în special din cauza modului în care administraţia de la Washington a gestionat pandemia de COVID-19.
Numărul mare al voturilor prin corespondenţă face foarte probabil ca numele câştigătorului în câteva state, printre care Pennsylvania şi Wisconsin, să nu fie cunoscut marţi seara, autorităţile electorale aşteptându-se ca numărarea voturilor să dureze mai mult.
Donald Trump a susţinut în mod repetat că votul prin corespondenţă poate conduce la fraude electorale.
Donald Trump, ultima promisiune înaintea alegerilor
Preşedintele SUA Donald Trump a promis „cel mai bun” program de ajutor economic posibil după alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, acuzându-l pe responsabilul democraţilor din Camera Reprezentanţilor că nu a negociat cu bună credinţă, relatează AFP.
„După alegeri, vom obţine cel mai bun plan de relansare pe care l-aţi văzut vreodată, deoarece cred că vom lua Camera înapoi” de la democraţi, a spus preşedintele republican.
„Nancy Pelosi vrea doar să salveze oraşele şi statele democratice slab gestionate şi marcate de criminalitate”, a adăugat el, acuzând-o că nu vrea să „ajute oamenii”.
Liderul de la Casa Albă, care candidează pentru un al doilea mandat, a subliniat că discuţiile vor continua pentru că doreşte ca populaţia să beneficieze de acest plan de relansare.