Este alertă alimentară în Australia, după ce a fost descoperit un aliment care a provocat delir, ritm cardiac crescut și febră.
Un lot de spanac toxic a declanșat o alertă sanitară în Australia, după ce persoanele care l-au consumat au avut reacţii severe. Cel puțin 17 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat spanac, ceea ce a determinat autoritățile sanitare din Australia să emită un avertisment, informează The Guardian. Decamdată s-a declanșat o anchetă pentru a vedea ce anume a contaminat lotul respectiv.
Vedere încețoșată, febră, gură uscată și delir
Oficialii din domeniul sanitar au spus că simptomele includ vedere încețoșată, febră, gură uscată, ritm cardiac crescut și delir. Lotul de spanac provine de la Riviera Farms, care susține că spanacul ar fi fost contaminat de o buruiană, dar că niciun alt produs nu a fost afectat.
Contaminat cu o buruiană
Autoritatea de sănătate din New South Wales a avertizat că orice pachet de spanac al mărcii, cu data de expirare de 16 decembrie, nu este sigur pentru consum şi ar trebui aruncat. Riviera Farms a anunțat că a rechemat toate produsele sale cu spanac cu data de expirare până la 28 decembrie, inclusiv, ca măsură de precauție.
„Se pare că aceste produse, care au fost cultivate într-o fermă din Victoria și expediate la magazinele din New South Wales, au fost contaminate cu o buruiană care poate avea consecințe asupra sănătății dacă sunt consumate”, se spune în comunicatul Riviera Farms.
Investigațiile inițiale sugerează prezența unui contaminant accidental
„Nimeni nu a murit, aşa că suntem foarte mulţumiţi şi sperăm să rămână aşa, dar aceşti oameni sunt destul de bolnavi. Au suferit inclusiv halucinaţii, declarând că văd lucruri care nu există”, a spus medicul Darren Roberts, de la Centrul de Informare privind produsele toxice.
Până în prezent, toți cei care au fost afectați sunt din Sydney, dar Autoritatea de sănătate din New South Wales a alertat autoritățile din alte state, ca măsură de precauție, în timp ce investigațiile sunt în desfășurare.
„Investigațiile inițiale sugerează prezența unui contaminant accidental în produsul alimentar. NSW Health lucrează cu Autoritatea Alimentară din NSW, precum și cu alte jurisdicții, pentru a investiga problema în continuare”, a precizat Autoritatea de sănătate din New South Wales.