În total, 39 de persoane au fost infectate și 15 au fost spitalizate în 18 state din SUA după ce au consumat morcovi bio vânduți de Grimmway Farms.

Grimmway Farms, cu sediul în Bakersfield, California, a retras de la raft morcovii contaminați, inclusiv morcovi organici întregi și pentru copii vânduți la pungă, sub mai multe mărci (365, Cal-Organic, Nature’s Promise, O-Organics, Trader Joe’s și Wegmans), informează pbs.org.

CDC avertizează consumatorii să nu mai consume morcovi la pungă

Loturile respective nu se mai găsesc magazine, dar CDC avertizează consumatorii să nu consume morcovi la pungă.

Majoritatea persoanelor infectate trăiesc în New York, Minnesota, Washington, California și Oregon, deși au fost raportate infecții în state din întreaga țară, potrivit CDC.

Mai multe focare de E.coli în ultimele luni

Efectele consumului de alimente contaminate cu E.coli pot fi severe, iar simptomele apar de obicei la trei până la patru zile după ingestie. Acestea includ crampe abdominale severe, diaree și vărsături.

În SUA s-au înregistrat mai multe focare de E.coli în ultimele luni. În octombrie, peste 100 de clienți McDonald’s au fost îmbolnăviți din cauza unui focar de E. coli din ceapă. În Regatul Unit, o persoană a murit tot din cauza E.coli din salata verde, alte cel puțin 275 de persoane ajungând la spital. Nucile ecologice au îmbolnăvit, în aprilie, consumatorii din 19 state americane cu E.coli.

Care sunt simptomele infecției cu E.coli ș când apar

În ciuda numărului focarelor recente din SUA, experții spun că aprovizionarea cu alimente este în general sigură, deși nu s-au înregistrat multe progrese în reducerea infecțiilor cauzate de E.coli.

Simptomele infecției cu E.coli încep de obicei la trei până la patru zile după ingerarea bacteriei și includ crampe stomacale severe, diaree, însoțite adesea cu scaune cu sânge și vărsături. Persoanele cu simptome severe ale unei infecții cu E.coli ar trebui să solicite asistență medicală, recomandă CDC.

Bacteria E. coli poate provoca infecții grave și chiar deces la copiii mici, persoanele în vârstă și cei cu un sistem imunitar slăbit, potrivit FDA.

Prevenirea contaminării alimentelor este esențială

Bacteria E.coli, în special tulpinile patogene, poate provoca o gamă variată de simptome digestive severe. În anumite cazuri, infecțiile pot duce la complicații care necesită spitalizare, cum ar fi sindromul hemolitic uremic (HUS), o afecțiune gravă care poate provoca insuficiență renală.

Prevenirea contaminării alimentelor este esențială prin practici de igienă riguroase în timpul manipulării și preparării alimentelor. De asemenea, este crucială evitarea consumului de produse contaminate.