Alertă alimentară în magazine. Produse retrase de urgență de la raft

Alertă alimentară în magazine. Dacă v-ați aprovizionat cu apă îmbuteliată în această regiune a țării, există pericolul ca apa să fie contaminată.

În general, apa îmbuteliată este considerată mai pură decât cea de la robinet. Deși există companii de îmbuteliere de apă recunoscute la nivel național, una dintre acestea a rechemat peste 150.000 de sticle de apă în trei state din SUA. Anunțul a fost făcut pe 12 septembrie, afectând 151.397 de sticle de apă Berkeley Springs din Virginia de Vest, informează The Healthy.

Produsele afectate au fost distribuite în Maryland, Virginia și West Virginia. Ambalajul lor include codurile de produs:

090326
090426
090526
090626

Pe 8 noiembrie, FDA a adăugat o clasificare a nivelului de risc.

FDA a stabilit că produsele pot conține bacterii coliforme

Incidentul este acum considerat o rechemare de Clasa III, cel mai scăzut dintre cele trei niveluri de risc posibile, care indică „o situație în care utilizarea sau expunerea la un produs care încalcă drepturile nu este susceptibilă de a provoca consecințe negative asupra sănătății”.

FDA a stabilit că produsele pot conține bacterii coliforme. Experții de la Institutul de Agricultură și Resurse Naturale de la Universitatea din Nebraska-Lincoln explică că acestea sunt bacterii în formă de tijă și sunt prezente în tractul digestiv al animalelor, inclusiv al omului, și se găsesc în materia fecală. Ele pot fi găsite și în sol și vegetație.

Calitatea apei a fost compromisă

Experții adaugă că, deși, de obicei, bacteriile coliforme nu pot provoca boli grave, prezența lor indică faptul că calitatea apei a fost compromisă. Testarea pentru coliformi este considerată un mijloc eficient de descoperire a organismelor dăunătoare în apa de băut.

„Bacteriile coliforme totale sunt incolore, inodore și fără gust și singurul mod în care pot fi detectate în apa potabilă se poate face prin trimiterea unei probe pentru testarea de laborator”, avertizează ei.

Toate cele șase tipuri de E. coli pot provoca diaree

Deoarece există multe tipuri de E.coli, simptomele pot varia.

„Toate cele șase tipuri de E. coli pot provoca diaree. Unele tipuri pot provoca diaree cu sânge, diaree apoasă sau ambele. Alte tipuri de E. coli pot provoca diferite simptome, inclusiv crampe stomacale, vărsături și febră”, afirmă Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

În unele cazuri, E. coli poate provoca, de asemenea, infecții ale tractului urinar, care pot duce la dureri abdominale sau pelvine și o senzație de arsură în timpul urinării. Pacienții cu infecție simptomatică vor observa de obicei simptomele în trei până la cinci zile de la expunere.

Infecțiile cu e.coli apar prin consumul de apă și alimente

Escherichia coli (E. coli) este o bacterie gram-negativă, care face parte din familia Enterobacteriaceae. De obicei, aceasta trăiește în intestinul uman și al animalelor cu sânge cald, unde îndeplinește funcții importante pentru organism. Cu toate acestea, anumite tulpini de E. coli pot fi patogene și pot cauza infecții grave.

Există diverse tulpini de E. coli, unele fiind inofensive, în timp ce altele pot provoca boli. Printre tulpinile patogene se numără cele care produc toxine, cum ar fi tulpina VTEC (Escherichia coli verotoxigenic) menționată în avertismentul Protecției Consumatorului.

Infecțiile cu E. coli pot fi dobândite prin consumul de apă sau alimente contaminate, contactul direct cu persoane infectate sau animale, precum și prin expunerea la mediul înconjurător contaminat. Este important să se ia măsuri de igienă corespunzătoare, cum ar fi spălarea mâinilor în mod regulat și gătirea alimentelor la temperaturi adecvate, pentru a preveni infecțiile cu E.coli.