Pastă Tahini cu Salmonella! Trei mari retaileri avertizează clienții să returneze produsul

Clienții din București și din toată țara sunt rugați să returneze pasta Tahini Al’Fez produsă de AB World Foods UK, care a fost retrasă de la raft de către Kaufland, Mega Image și Carrefour. Magazinele au anunțat că produsele ar putea fi contaminate cu Salmonella.

tahini
Pasta Tahini suspectată că e contaminată. SURSA FOTO: Facebook

Pentru siguranța consumatorului, producătorul AB World Foods LTD UK și importatorul Parmafood Group Distribution SRL au reacționat prompt și au retras produsele vizate de la vânzare, deoarece există suspiciuni de prezență a bacteriei Salmonella.

AB World Foods LTD UK și Parmafood Group Distribution SRL își cer scuze pentru inconveniente și solicită clienților care au achiziționat produsele afectate să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat, conform reprezentanților Kaufland. Mega Image a retras toate produsele pasta Tahini Al’Fez din toate magazinele și solicită clienților să nu consume produsele cu termenele de valabilitate menționate (toate loturile), recomandându-le să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare.

Mega Image nu a specificat magazinele în care produsul a fost comercializat, ci a decis să retragă toate stocurile din toate magazinele. Reprezentanții Mega Image informează că, pentru returnarea produselor, este necesară prezentarea bonului fiscal până la data de 29 iulie. În lipsa bonului fiscal, clienții nu vor primi banii înapoi.

Produse din loturile suspecte au ajuns și la Carrefour. Reprezentanții Carrefour au sfătuit clienții să nu consume în niciun caz produsele Pasta Tahini Al’Fez de 160g cu termenele de valabilitate următoare:

  • 31.07.2024
  • 30.09.2024
  • 30.11.2024
  • 31.01.2025

Cum se ia Salmonella

Salmonella este o bacterie care provoacă infecții intestinale și sistemice la oameni și animale. Este una dintre cele mai comune cauze de intoxicații alimentare la nivel mondial. Infecția se răspândește de obicei prin consumul de alimente sau apă contaminate.

Alimentele cel mai frecvent asociate cu salmonella includ ouăle crude sau insuficient gătite, carnea de pasăre, produsele lactate nepasteurizate și fructele și legumele crude care au fost contaminate. Simptomele pot apărea la câteva ore până la câteva zile după consumul alimentelor contaminate și includ greață și vărsături, dureri abdominale severe și crampe, precum și diaree.

Febra, durerile de cap și frisoanele sunt alte simptome comune. În cazurile mai grave, infecția poate cauza deshidratare severă, septicemie sau alte complicații ce necesită spitalizare. Copiii foarte mici, vârstnicii și persoanele cu sistem imunitar slăbit sunt cele mai susceptibile la complicații.