Este cunoscut faptul că untul este un ingredient cheie în bucătărie, pofticioșii pot garanta savoarea pe care o oferă! Croissante, dulceață pe pâine proaspătă, biscuiți care se topesc în gură, cartofi la cuptor… mmm, totul e mai bun cu puțin unt!

Dacă ți-am făcut poftă și deja vrei să mergi în magazin pentru a cumpără unt, nu te grăbi! Încă nu ai aflat cum poți face diferența dintre untul bun și cel de slabă calitate. Gustul mâncării tale este în joc! Doar nu vrei să rămâi dezamăgită, nu?

Pentru început, trebuie să îți explicăm de unde provine untul: este făcut din grăsime naturală, extrasă din lapte. Acum că știi, trebuie să mai afli că, din păcate, unele firme amestecă untul cu grăsimi vegetale…

Din fericire pentru gurmanzi, putem verifica simplu și rapid calitatea untului, potrivit feminis.ro.

Cum verifici calitatea untului?

Tot ce trebuie să facem este să tăiem o bucată de unt şi să o întindem pe o coală de hârtie. Știu, sună ciudat! Însă numai așa ne vom putea da seama dacă ceea ce avem în frigider a meritat banii sau nu. După ce ai uns foaia, dă-i foc. Dacă ești răcită, roagă pe cineva să te ajute, nasul joacă un rol important acum.

Dacă mirosul arsurii este unul plăcut înseamnă că untul tău este 100% natural. În caz contrar, dacă mirosul îți întoarce stomacul pe dos, atunci untul conţine grăsimi vegetale.

Alternative pentru unt

Dacă totuși starea ta de sănătate nu îți permite să consumi lactate sau dacă silueta ta este mult mai importantă decât poftele, atunci trebuie să îți spunem că există înlocuitori la fel de gustoși!

Acesta poate fi înlocuit cu ușurință de produse care se găsesc în toate magazinele din țară, la prețuri accesibile. Astfel că avocadoul, uleiul de măsline și untul de migdale sunt aliații tăi în lupta cu colesterolul!

Avocado este super gustos și e plin de vitamina K, fibre și potasiu.

Probabil te gândești „Cum mă va ajuta uleiul de măsline? Nu e bun doar pentru salate?”, ei bine… nu! Ulei de măsline poate fi folosit și în prepararea aluatului. O ceașcă de unt este echivalentul a 3/4 linguri de ulei de măsline, potrivit feminis.ro.