Această infecție bacteriană poate duce chiar la deces
După cum raportează Food Safety News, retragerea loturilor de salată, decisă la 16 iunie, rămâne în continuare activă în Iowa, Minnesota, Dakota de Nord și Wisconsin. Rețeaua de magazine a enumerat toate codurile de produse afectate și a furnizat și alte informații, avertizând consumatorii care au achiziționat acest produs să-l arunce imediat și să nu-l consume.
Potrivit Clinicii Mayo, nu toate tulpinile de E. coli pun viața în pericol; cu toate acestea, anumite tipuri pot provoca tulburări gastro-intestinale grave. În cazuri foarte rare, această infecție bacteriană poate duce chiar la deces.
Peste 250 de boli sunt transmise prin alimente, majoritatea fiind cauzate de viruși
Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, fecalele de cerb pot conține diverse bacterii, cum ar fi Salmonella, Listeria monocytogenes, Cryptosporidium, Giardia și alți agenți patogeni periculoși.
Peste 250 de boli sunt transmise prin alimente, majoritatea fiind cauzate de viruși, bacterii sau paraziți. Aceste afecțiuni sunt, de obicei, rezolvate rapid de sistemul nostru imunitar. În anumite cazuri, toxiinfecțiile alimentare pot fi grave, punând viața în pericol.
CDC explică că orice aliment poate găzdui germeni care cauzează boli, dar „alimentele crude de origine animală sunt cele mai susceptibile de a fi contaminate, în special carnea și carnea de pasăre crudă sau insuficient gătită, ouăle crude sau puțin fierte, laptele nepasteurizat (crud) și crustaceele, potrivit Healthdigest.
Contaminarea se poate produce în timpul procesării sau în bucătărie
Fructele și legumele, în special când sunt consumate negătite, pot cauza toxiinfecții alimentare. Contaminarea se poate produce în timpul procesării sau în bucătărie. Oamenii se pot îmbolnăvi din cauza contaminării încrucișate, a gătirii insuficiente și a depozitării necorespunzătoare. Deși nu trebuie să evitați aceste alimente, ar fi bine să fiți atenți la modul în care sunt transportate, pregătite și depozitate, mai ales dacă sunteți vulnerabili din cauza vârstei sau a unui sistem imunitar slăbit.
Acestea sunt alimentele care pot cauza frecvent toxiinfecții alimentare: salata verde, spanacul și varza, dacă sunt consumate crude. Salata verde, spanacul și varza sunt bogate în micronutrienți, dar, de asemenea, sunt un vector major pentru numeroase boli care se transmit prin alimente. Potrivit CDC, legumele cu frunze verzi cauzează un procent mare de cazuri de toxiinfecții alimentare în Statele Unite. Și asta pentru că sunt consumate frecvent în stare crudă.
E. coli, norovirusul, Salmonella, Listeria și Cyclospora
Deși spălarea lor este o idee bună, acest proces nu îndepărtează neapărat toți agenții patogeni care cauzează boli. Germenii care se găesesc în aceste legume includ E. coli, norovirusul, Salmonella, Listeria și Cyclospora.
Simptomele toxiinfecției alimentare variază în funcție de germenul care cauzează afecțiunea, dar cele mai frecvente sunt crampele abdominale, greață/vărsături și diaree, relatează Shefinds.