Alertă ANSVSA la Mega Image: Produs retras de la vânzare! Clienții sunt sfătuiți să nu-l consume

magazin cumparaturi supermarket

SURSA FOTO: Dreamstime

Clienții Mega Image sunt atenționați de ANSVSA că lanțul de magazine a retras de la vânzare un produs, iar consumatorii care l-au cumpărat sunt sfătuiți să nu-l consume. De asemenea, consumatorii vizați sunt rugați să distrugă respectivul produs sau să-l returneze la supermarket.

Alertă alimentară emisă de ANSVSA

Un sortiment de cremă tartinabilă cu spanac a fost retras de la vânzare din magazinele Mega Image întrucât ar putea conţine „urme de corp străin”. Consumatorii sunt sfătuiţi să nu consume produsele din loturile retrase şi să le distrugă sau să le returneze.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mega Image a retras de la vânzare produsul ECO Cremă tartinabilă vegan cu spanac, loturile 2402003D, L2403058C, 405093FG cu datele de expirare: 3 februarie 2024, 27 martie 2024 şi 3 mai 2024.

„Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, produsul poate prezenta urme de corp străin. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, a precizat sursa citată.

Consumatorii sunt sfătuiţi să nu consume produsele din aceste loturi şi să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul, împreună cu bonul fiscal. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul până la data de 30 iunie.

Amenzi de peste 1,2 milioane de lei aplicate în luna mai

Amintim că, inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi de peste 1,24 milioane de lei în urma controalelor realizate la nivel naţional, în luna mai, în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală, potrivit ANSVSA.

Cele 10.839 de controale au vizat operatorii din industria agroalimentară, care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, băuturilor răcoritoare şi alcoolice, legume şi fructe.

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate şi a încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, s-au aplicat 173 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.244.300 de lei.

Acţiunile de verificare efectuate la nivel naţional pe baza Programului de supraveghere şi control pentru anul 2023 au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condiţiilor de înregistrare, autorizare şi funcţionare a unităţilor, a modului de întreţinere şi igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condiţiilor de prelucrare şi de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, a cerinţelor de trasabilitate şi a celor privind etichetarea, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului (sistemul HACCP).

Controalele efectuate de inspectorii ANSVSA se concentrează în principal pe prevenţie şi consilierea operatorilor din industria alimentară. Sancţiunile contravenţionale sunt acordate în momentul în care deficienţele constatate iniţial nu au fost remediate în intervalul de timp stabilit sau pun în pericol sănătatea consumatorilor.