Ministrul ucrainean al sănătăţii, Maksim Stepanov, a precizat, marţi, că 63 de copii şi 56 de medici au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.
„706 oameni s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore, dintre care 63 sunt copii și 56 sunt cadre medicale. 192 de persoane infectate au fost spitalizate” – a menţionat Stepanov.
Potrivit ministrului, în perioada 18-24 iunie, au fost internaţi 749 de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus.
Numărul internărilor a crescut
În perioada 22-28 iunie, însă, numărul internărilor a crescut, 1.410 persoane fiind spitalizate într-o singură săptămână.
„Vreau să vă reamintesc că spitalizarea are loc exclusiv în cazul persoanelor cu simptome de o gravitate moderată sau care sunt în stare gravă” – a adăugat ministrul, potrivit ukrinform.ua.
Ucraina a raportat, marţi, 706 cazuri noi de coronavirus şi 12 decese înregistrate în ultimele 24 de ore.
Astfel, bilanţul epidemiei în această ţară a ajuns la 44.334 de cazuri şi 1.159 de decese.
Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 19.115, ceea ce înseamnă că, în acest moment, în Ucraina mai sunt 24.060 de cazuri active de COVID-19.
Nu se pune problema de relaxare
În context, ministerul ucrainean al Sănătăţii a anunţat, marţi, că oraşul Kiev şi 14 regiuni din Ucraina nu îndeplinesc criteriile necesare pentru a intra într-o nouă etapă de relaxare a măsurilor de carantină impuse din cauza pandemiei de coronavirus.
Potrivit autorităţilor ucrainene, este vorba despre regiunile Volin, Doneţk, Transcarpatia, Ivano-Frankivsk, Kiev, Lugansk, Liov, Mikolaiv, Odesa, Rivne, Harkiv, Hmelniţk, Cernăuţi şi Cernihiv.
Pe 12 martie, Guvernul Ucrainei a introdus o serie de măsuri de carantină pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus, suspendând, printre altele, circulaţia metroului în oraşele Kiev, Harkiv și Dnipro, precum şi circulația transportului de persoane.
Prima relaxare a restricțiilor a avut loc pe 11 mai, iar pe data de 22 mai a fost anunțată o nouă relaxare a măsurilor de carantină.
Tot atunci, guvernul ucrainean a decis să introducă pentru perioada 22 mai – 22 iunie aşa-numita „carantină adaptativă”, o procedură prin care autorităţile pot menţine sau institui restricţii antiepidemice.