Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, marți, cum se va schimba vremea în țara noastră. ANM a emis un nou cod și a extins codul galben de ceață și burniță.
Meteorologii au emis un cod galben de vânt care va afecta, în principal, județul Sibiu. Codul galben de vânt puternic s-ar putea extinde și către alte zone din România.
Vremea se răceşte considerabil în estul ţării, unde temperaturile ajung la doar maximum 6 grade. Prognoza meteo anunţă în schimb valori peste medie în vest, însă şi acolo vor fi schimbări de miercuri. În Bucureşti, marţi, vor fi 9 grade, cu 4 mai puţin faţă de luni.
Atăzi, vremea va continua să se răcească şi va fi în general închisă în regiunile extracarpatice, cu nebulozitate joasă de tip stratiform, asociată trecător cu ploi slabe şi burniţă. În restul teritoriului valorile de temperatură se vor menţine mai ridicate decât în mod obişnuit, iar cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când local va ploua. În zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali, la sfârşitul intervalului, vor fi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă sau ninsoare.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul zilei pe crestele montane, în sudul Banatului, nordul Moldovei şi în Delta Dunării. Temperaturile maxime vor fi de la 5…6 grade în Moldova şi Dobrogea, până la 18…19 grade în Dealurile de Vest, iar minimele se vor încadra între -1 şi 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. În zonele joase, pe arii restrânse, se va forma ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea foarte puţin, la valori în apropierea celei normale.
Marţi, în Capitală, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă şi trecător burniţă sau ploaie slabă, anunţă ANM. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei date, astfel că maxima va fi în jur de 9 grade, iar minima de 3…5 grade. Mai ales în prima parte a intervalului vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea nesemnificativ, spre valoarea normală.
La munte, cerul va fi variabil, cu nebulozitatea de tip stratiform sau ceaţa, trecător posibil asociată izolat cu burniţă sau ploi slabe la altitudini mai mici în zona Carpaţilor Meridionali, a Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Banatului. Noaptea vor fi înnorări în cea mai mare parte a zonei montane şi pe arii în general restrânse se vor semnala ploi slabe, ce spre sfârşitul intervalului în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali se vor transforma în lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe creste, cu precădere în timpul zilei. Valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât în ziua precedentă în majoritatea masivelor.