Chiar dacă în 17 județe din România s-au înregistrat 56 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile şi şase decese au fost înregistrate din 2 mai şi până în prezent, autoritățile spun că nu România nu se confruntă cu o epidemie.
Conform datelor sistemului de supraveghere implementat după epidemia din anul 1996, situaţia din acest moment este comparabilă cu cea înregistrată în anii precedenţi. Potrivit unui comunicat, specialiştii consideră că sunt cazuri sporadice şi nu e vorba de o epidemie, iar creşterea înregistrată este cauzată de perioada excesiv de ploioasă, care a făcut dificilă distrugerea ţânţarilor. Pentru a elimina riscul de transmitere prin transfuzii, sângele este testat suplimentar, se arată în document. Ministerul Sănătăţii recomandă autorităţilor locale să intensifice măsurile de dezinsecţie, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile.
Potrivit unei informări a MS, cazurile sunt din: Dolj 12, Iaşi 10, Bucureşti 8, Olt şi Teleorman câte 4, Galaţi şi Ilfov câte 3, Brăila şi Giurgiu câte 2, Bacău, Tulcea, Bihor, Botoşani, Vrancea, Covasna, Mehedinţi şi Satu Mare câte un caz. Rador