Conform postării acestuia, 90% dintre vitaminele vândute în farmacii sunt apă de ploaie și că singurele suplimente alimentare pe care un om ar trebui sa le ia sunt anumite minerale și vitaminele.
Cercetătorul român spune că toate proprietăţile miraculoase pe care le au suplimentele reprezintă doar părerile producătorilor şi nu sunt confirmate de studii ştiinţifice.
„Cel puţin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie. Toate proprietăţile miraculoase pe care, chipurile, le au aceste produse reprezintă doar părerile producătorilor şi NU sunt confirmate de studii ştiinţifice. Singurele suplimente pe care trebuie să le luaţi sunt vitaminele şi unele minerale, dar şi acolo trebuie luate la indicaţia şi sub supravegherea medicului pentru că excesul de vitamine este dăunător. Se poate face o analiză ca să se determine dacă aveţi carenţe din anumite vitamine”, spune Costel Atanasiu.
Una dintre vitaminele foarte importante pe care n-o avem niciodată într-o cantitate corespunzătoare în organism este vitamina D, susţine cercetătorul român. „Motivul pentru care avem carenţe de vitamina D este foarte simplu: corpul uman n-a fost unt suplimentele necesare?
Suplimentele sunt, așa cum sugerează și numele lor „ceva adăugat suplimentar pentru îmbunătățire”, așa că pentru majoritatea dintre noi, ele nu sunt necesare. Dacă sunteți relativ sănătoși, puteți obține toate vitaminele și mineralele de care aveți nevoie dintr-o dietă variată – dar dacă dieta voastră este săracă în nutrienți, nicio cantitate de pastile nu va contracara acest lucru.
Studiile arată că majoritatea adulților americani nu mănâncă suficiente fructe și legume, iar 75% dintre aceștia iau cel puțin un supliment nutrițional pentru a compensa. Cu toate acestea, cercetările arată că administrarea de suplimente nu va înlocui niciodată beneficiile unei diete echilibrate.
Care este cantitatea zilnică ideală de proteine?
Doza zilnică recomandată de proteine este de 0,8 g/kg/ zi. Cu toate acestea, dacă practicați în mod regulat sport, indiferent de tipul de exercițiu fizic sau de nivelul de fitness, este probabil ca organismul dvs. să beneficieze de mai mult decât atât. Cantitatea recomandată pentru un sportiv de performanță este de până la 2,2 g/kg/zi. Momentan nu există studii care să definească limita de consum de BCAA. În mod cert administrarea a peste trei doze normale este sigură:
Leucină: 34 mg/kg/zi
Isoleucină: 15 mg/kg/zi
Valină: 19 mg/kg/zi