Alertă în largul Mării Negre. Sistemul de supraveghere al Armatei a indicat o țintă aeriană de mici dimensiuni în largul Mării Negre. Au fost ridicate nave militare pentru intervenție.
Ministerul Apărării a anunțat că, joi după-amiază, sistemul de supraveghere al Armatei României a detectat o țintă aeriană de mici dimensiuni în largul Mării Negre. Aceasta a intrat pe teritoriul național, ajungând până la 14 km în interior, în zona Eforie Nord.
Ținta a fost monitorizată constant, iar pentru intervenție au fost ridicate patru aeronave militare. Conform datelor disponibile, nu s-a identificat nicio probabilitate ca ținta să fi cauzat un impact pe teritoriul național.
Țintă aeriană în largul Mării Negre
MApN a transmis că, în jurul orei 17.00, sistemul radar al Armatei României a detectat o țintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă din largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior s-a trecut la Poliție Aeriană sub comandă națională.
Potrivit sursei citate, semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 19.00, în zona localității Eforie Nord, după care ținta a evoluat în direcția Topraisar. Radarele de supraveghere aeriană au monitorizat constant traseul țintei, care a pătruns pe teritoriul național pe o distanță maximă de 14 km. Aeronavele de luptă nu au reușit să obțină contact vizual cu aceasta în niciun moment pe parcursul deplasării.
Ministerul Apărării a menționat că sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar în jurul orei 19.20, la est de localitatea Amzacea.
”Încetarea alertei aeriene a fost transmisă la ora 20.15, iar aeronavele de luptă au revenit pe bazele de dislocare. Din datele disponibile la acest moment, nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional. Forţele Ministerului Apărării Naţionale vor executa, în cursul dimineţii, cercetări în zonă”, a mai transmis instituția.