Pericol la granița cu România! Avertismentul sosit recent: Nu poate securiza frontierele

Așadar, Rumen Radev a transmis că statele UE care au respins admiterea Bulgariei în spațiul Schengen, respectiv Olanda şi Austria, trebuie să ţină cont de faptul că în funcţie de rapiditatea cu care va fi depăşit blocajul aderării la spaţiul de liberă circulaţie vor reuşi autorităţile bulgare să mobilizeze forţe şi fonduri de la frontierele cu România şi Grecia la frontiera cu Turcia, care este şi frontiera externă a UE.

De asemenea, președintele din Bulgaria a subliniat că admiterea în spațiul Schengen „va înseamna că aceste ţări vor deveni mai relaxate despre acţiunile Bulgariei de protejare a frontierei externe a Uniunii Europene”, conform informațiilor transmise de novinite.com

„Bulgaria a îndeplinit toate criteriile tehnice pentru admiterea în Schengen din 2011. Bulgaria, de bună-credinţă, a convocat două noi inspecţii în ultimele luni. Rezultatele sunt excelente. Nu acceptăm impunerea permanentă de condiţii suplimentare care sunt în totalitate în afara criteriilor de apartenenţă la Spaţiul Schengen. Este extrem de ilogic în aceste condiţii de crize – în materie de securitate, economică, socială – ca Bulgaria şi România să fie ţinute în afara Spaţiului Schengen”, a completat Rumen Radev.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, anunţă Preşedinţia cehă a instituţiei, precizând că au fost respinse solicitările României şi Bulgariei.

Potrivit unor oficiali politici de la Bruxelles citaţi de cotidianul Le Figaro, reprezentantul Austriei s-a pronunţat împotriva integrării României şi Bulgariei în Schengen, iar cel al Olandei a votat împotriva admiterii Bulgariei.

Vicepreşedintele Comisiei Europene a spus că Bulgaria, România și Croația sunt pregătite să intre în spaţiul Schengen

În altă ordine de idei, vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat, joi, înaintea Consiliului JAI, că Bulgaria, România și Croația sunt pregătite din punct de vedere tehnic să intre în spaţiul Schengen.

„Daţi-mi voie să repet ceea ce Comisia a spus în mod public de mai multe ori, faptul că Croaţia, Bulgaria şi România sunt pregătite din punct de vedere tehnic să intre în spaţiul Schengen. Au făcut ceea ce le-am cerut să facă, au făcut mai mult decât le-am cerut să facă, au îndeplinit toate criteriile şi sunt gata.

Puţinele ezitări care rămân sunt politice. Ele subminează două chestiuni foarte simple: faptul că suntem mai puternici, nu mai slabi, prin extinderea Schengen, dar şi faptul că această extindere înseamnă controale mai multe şi mai bune”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.