Alertă la granița României! Putin, ultimatum fără precedent pentru Ucraina

Președintele Vladimir Putin continuă seria articolelor dedicate suveranității Ucrainei. Cel mai recent articol este interpretat drept un ultimatum al liderului rus către Ucraina.

Vladimir Putin a publicat un nou articol, în care subliniază poziția sa față de suveranitatea Ucrainei. În acest nou manifest, liderul de la Kremlin care protestează împotriva unei noi legi care a intrat în vigoare, vineri, în Ucraina, scrie The Sun.

Atac virulent al lui Vladimir Putin

Legea evidențiază responsabilitatea guvernului central în apărarea drepturilor unor minorități din regiunea Crimeea. Aceste minorități sunt acum considerate cetățeni ruși de Putin, după anexarea Crimeei în 2014. În articolul său, Putin se referă la fosta republică sovietică ca la o „creație artificială”.

El a scris: „Nu există un popor ucrainean separat. Sunt una cu rușii. Statul Ucraina este o creație artificială, o întâmplare a istoriei, care ar trebui să fie recunoscătoare Rusiei pentru că i-a permis să existe”. „Sunt convins că suveranitatea adevărată a Ucrainei este posibilă numai în parteneriat cu Rusia”, a continuat președintele rus.

Comentariul său a stârnit temeri legate de un nou conflict armat între cele două națiuni, în urma tensiunilor tot mai mari la granița de est a Ucrainei.

Putin mai spune și că Ucraina „pur și simplu nu are nevoie” de disputa din regiunea Donbas. EL a lansat, de asemenea, un avertisment către alte națiuni, spunând că cei care încearcă să folosească „teritoriile istorice” rusești, se vor „distruge” singuri.

Putin a trecut la ameninţări

„Nu vom permite niciodată ca teritoriilor noastre istorice și oamenii apropiați de noi care locuiesc acolo să fie folosiți împotriva Rusiei. Celor care vor face o astfel de încercare aș dori să le spun că, în acest fel, își vor distruge propria țară”, a avertizat Putin.

Articolul semnat de Putin este interpretat drept un ultimatum al liderului rus către Ucraina.

Rusia și Ucraina au intrat într-un dur război începând din anul 2014, când Moscova și-a anexat peninsula ucraineană Crimeea după ce președintele prorus al Ucrainei a fost alungat din țară. În cursul conflictului, care s-a soldat în ultimii șapte ani cu peste 14.000 de morți, Rusia i-a sprijinit pe insurgenții separatiști, conform express.co.uk.