Alertă maximă chiar la granița cu România: Oamenii lui Putin au fost deja activaţi

Sursă: Dreamstime

Pericol mare peste graniţă, în Republica Moldova! Un fost ambasador al ţării vecine în SUA trage semnalul de alarmă şi indică ce ar trebui să înveţe repede Chişinăul din experienţa tragică a Ucrainei.

Tensiunile sunt mari la Chişinău, în contextul războiului ce are loc fix peste graniţă, în Ucraina!

Avertisment de ultimă oră de la un fost ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite

Igor Munteanu atrage atenţia asupra agenților de propagandă ai Rusiei, care s-au activat foarte puternic în Republica Moldova după debutul invaziei. Chișinăul trebuie să ia măsuri imediate împotriva acestor persoane, spune Munteanu.

„Cu cuvinte dulci nu îmblânzeşti inima asupritorului, este lecţia ucraineană.

Cu discursuri prea şlefuite nu facem altceva decât să permitem propagandei şi mijloacelor de propagandă ruseşti să îşi continue misiunea pentru care au fost detaşate în Republica Moldova”, a spus Igor Munteanu într-un interviu acordat pentru Radio Chişinău.

„Republica Moldova are multe de învăţat din experienţa tragică a Ucrainei”, a mai indicat fostul ambasador la Washington.

Igor Munteanu: Nu ar trebui să le permitem să-şi deschidă aripile

Chişinăul ar trebui să întreprindă măsuri imediate împotriva agenţilor de propagandă ai lui Vladimir Putin care activează pe teritoriul Republicii Moldova, consideră Igor Munteanu, potrivit stirileprotv.ro.

„Nu e vorba doar de Sputnik, e vorba de RIA Novosti, de TASS, de televiziunile RTR, Ren TV, care sunt extrem de agresive”, spune fostul diplomat, care indică faptul că respectivele posturi TV sunt în continuare difuzate pe teritoriul Republicii Moldova.

Mai mult, în ultima perioadă s-au organizat la Chişinău anumite conferinţe de presă, în care foşti agenţi SIS (Serviciul de Securitate şi Informaţii) vorbesc despre nevoia dezvoltării relaţiilor cu Federaţia Rusă.

Acest lucru „înseamnă o reactivare a ‘coloanei a 5-a’.

Nu ar trebui să le permitem să-şi deschidă aripile, ci ar trebui să avem acţiuni care să sancţioneze cu promptitudine astfel de manifestări de şovinism şi ar trebui fără îndoială să ne uităm cu multă atenţie la exerciţiile militare care au loc în Transnistria, fără ca noi să ştim exact ce se întâmplă acolo”, a mai precizat fostul ambasador moldovean la Washington.

Subiectul sensibil al Transnistriei

Reamintim că, de mai bine de 30 de ani, Republica Moldova are pe teritoriul său între 1.500 și 2.000 de soldați ruși, ca urmare a unui război din regiunea separatistă a Transnistriei, care s-a autoproclamat republică sovietică separată atunci când lumea se aștepta ca Chișinăul să-și declare independența în 1990.

Pe fondul tentativei de lovitură de stat din 1991 de la Moscova și a despărțirii Moldovei de rămășițele URSS, separatiștii transnistreni susținuți de Rusia au purtat o insurecție transformată în război cu drepturi depline până la încetarea focului, din 1992 și până în prezent.

Încetarea ostilităților a venit odată cu înțelegerea de a accepta „forțele rusești de menținere a păcii” în fâșia de pământ cuprinsă între Moldova și Ucraina.