„La ora actuală sucurile de legume sau de fructe nu fac parte din alimentaţia copilului, niciun medic nu o să recomande suc de legume sau fructe care se folosea în trecut ca şi paşi de diversificare, dar la ora actuală e clar ştiu că sucurile de legume şi fructe nu sunt sănătoase pentru că ele reprezintă o cantitate mare de zahăr care trece prin organism repede cu repercurisiuni asupra dezvoltării pancreasului, cu risc de diabet la vârsta mică”, a transmis dr. Iolanda Vivisenco, medic primar pediatru, citat de CSID.
De asemenea, legumele tăiate în curburi masticabile sunt excelente. Totuși, trebuie menționat că acestea capătă un indice glicemic mare atunci când sunt pasate. Indice glicemic mare înseamnă că pancreasul descarcă rapid insulina.
Creează stări de oboseală
„Rapid înseamnă rău, adică insulina se descarcă repede, vine repede, bagă repede glucoza în celulă, ceea ce duce la creşterea rezistenţei la insulină şi la creşterea ţesutului adipos. Această insulină care tot vine şi plecă vine şi pleacă crează stări de oboseală şi simţi iar nevoia să mănânci dulce”, transmite dr. Antonela Burlacu mecic primar endocrinolog.
În această modalitate apare cercul vicios de rezistența la insulină, obezitate şi diabet. Totodată, trebuie menționat și cât de importantă este evitarea îndulcitorilor.
Medicii spun că, după cafea, metabolismul devine mai activ şi mobilizează depozite grase. După mese prea grase, vezicula biliară va fi depăşită. Primul simptom este greaţă. Bila sau fierea este un lichid produs de ficat şi stocat în vezicula biliară. Acest lichid descompune grăsimea după fiecare masă iar cafeaua amplifică activitatea veziculei biliare. Adică va participa mai intens la metabolizarea grăsimilor.