Date ale autorităților sanitare și ale municipalității arată că țânţari purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi în Bucureşti. În acest context, a fost solicitată luarea de măsuri.
Țânțari purtători ai virusului West Nile, depistați în București? Se impune luarea de măsuri urgente
UPDATE: După ce au apărut aceste informații, Institutul Cantacuzino a confirmat prezența virusului West Nile în București. Virusul este răspândit din cauza țânțarilor care îl poartă, iar zonele vizate sunt zona Spitalului Municipal și cartierul Crângași.
Țânţari comuni purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi în urmă cu câteva zile, în contextul unei monitorizări a „riscului epidemiologic arboviral”, potrivit informațiilor transmise de news.ro
Potrivit sursei menționate, se impune luarea de măsuri urgente în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu, dar şi în alte zone verzi, o recomandare în acest sens fiind adresată Primăriei Capitalei. Totuși, trebuie menționat că Primăria Capitalei nu a oferit un răspuns la momentul redactării acestui articol.
Al patrulea tratament anti-ţânţari din acest sezon
Anterior, Nicușor Dan a vorbit pe pagina sa de Facebook despre cel de-al patrulea tratament împotriva ţânţarilor din acest sezon.
„În această seară începe al patrulea tratament anti-ţânţari din acest sezon. Echipele vor interveni în toate sectoarele Bucureştiului, de la ora 10 seara şi până la 5 dimineaţa, cu circa 20 de utilaje zilnic”, a scris Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.
Pe lângă problema țânțarilor din București, primarul Capitalei a mai subliniat faptul că vor continua și acţiunile de combatere a căpuşelor în toate parcurile şi pe spaţiile verzi din Capitală, în timpul zilei, dar şi acţiunile de deratizare – în subsolurile blocurilor şi ale instituţiilor publice, în reţelele de termoficare.
„În paralel, continuă acțiunile de combatere a căpușelor în toate parcurile și pe spațiile verzi din Capitală, în timpul zilei, dar și acțiunile de deratizare – în subsolurile blocurilor și ale instituțiilor publice, în rețelele de termoficare”, a mai menționat edilul.
Nicușor Dan a mai adăugat că bucureștenii care se confruntă cu astfel de probleme pot semnala locurile unde este nevoie de intervenție la un număr de telefon special, echipele urmând să se mobilizeze pentru a rezolva situația.
„Există un număr de telefon 0752.041.898 (Compania Municipală Eco Igienizare), unde bucureştenii pot semnala locurile în care e nevoie de intervenţie”, a menţionat primarul general.
Sursă foto: Dreamstime