Alertă pe litoral! Bacteria găsită în Marea Neagră. S-a confirmat

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța a venit cu informații de ultim moment despre situația din Marea Neagră, după o alertă care a vizat prezența bacteriei E.Coli.

Reacția DSP Constanța a venit după ce au apărut informații în spațiul public despre prezența bacteriei E.Coli în Marea Neagră. Cea mai mare concentrație a acestei bacterii, despre care medicii spun că poate provoca infecţii intestinale, a fost depistată în Eforie Nord.

Ar fi fost vorba despre o concentrație de peste 7.600, conform informațiilor publicate de Radio România Constanța.

Probele analizate de specialiști arată valori ridicate în Eforie Nord

De asemenea, probele recoltate din mare pe data de 12 iulie şi analizate de către specialiştii DSP Constanţa au arătat valori ridicate în apa mării din Eforie Nord, zona Belona, pentru bacteria Escherichia coli.

Potrivit sursei menționate, era vorba despre valori de 1305 la 100 de ml. Specialiștii au explicat că o valoare de 250 reprezintă o calitate excelentă a apei de îmbăiere.

Reprezentanții DSP spun că este un episod pasager

Totodată, specialiștii de la DSP au oferit și vești bune. Potrivit acestora, situația actuală reprezintă un episod pasager. Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, a declarat că, în ciuda valorilor foarte mari, nu este necesar să fie luate măsuri speciale.

„Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă”, a explicat Tudorel Ene.

Specialiștii au oferit mai multe sfaturi pentru părinți

Mai apoi, specialiștii au oferit mai multe sfaturi pentru părinți. Potrivit acestora, apa mării este bună doar pentru înot, iar aceasta nu ar trebui înghițită în cantități mari.

„Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă.

Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a declarat Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Conform sursei menționate, inspectorii DSP monitorizează în momentul de față calitatea apei mării din două în două zile, după o perioadă în care au recoltat probe în fiecare zi. Rezultatele analizelor pot fi găsite pe site-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Constanța.