Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția cetățenilor din România care posedă un cont bancar BRD.

Clienţii BRD din România, vizaţi de o nouă campanie de phishing

Conform ultimelor descoperiri ale DNSC, imaginea BRD este folosită, în mod fraudulos, într-o campanie falsă. Acest demers ilegal a fost realizat de hackeri, care încearcă să fure datele personale importante și banii clienților din România.

„Echipa #DNSC a emis recent o alertă despre o campanie frauduloasă online care se folosește de imaginea băncii BRD Groupe Societe Generale”, scrie DNSC pe Facebook.

Din dorința de a proteja conturile bancare ale oamenilor, specialiștii în securitate cibernetică informează publicul din țară la detaliile de care trebuie să țină cont pentru a nu cădea în plasa răufăcătorilor virtuali.

DNSC educă România împotriva hackerilor

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a distribuit pe social media un mesaj de educare al persoanelor care dețin un cont bancar. DNSC a scris, pe pagina oficială de Facebook, cum putem evita să ajungem victimele hackerilor.

„Astăzi revenim cu un UPDATE, pentru că aceste tentative de tip #phishing continuă. Atacatorii persistă și schimbă constant resursele compromise folosite în atac, dar și scenariul pe care îl servesc în mesajele-capcană transmise către potențialele victime.

În cazul de mai jos, prezentat de E-Crime.ro, principalul motiv invocat pentru necesitatea furnizării unor date prin accesarea unui link se referă la necesitatea înregistrării dispozitivului clientului în rețeaua băncii.

Verificați mereu sursa mesajului, iar atunci când aveți suspiciuni, validați transmiterea informației cu expeditorul (în acest caz, banca) înainte de a efectua orice acțiune.

Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor venite din surse necunoscute sau din mesaje suspecte! Fiți totodată atenți la corectitudinea textului în limba română. Eventuale greșeli gramaticale sau de exprimare pot fi un indiciu că textul a fost tradus automat din altă limbă.

Fiți atenți la adresa exactă a site-urilor pe care urmează să furnizați date, dar și la elementele de securitate ale acestuia (site-ul trebuie să aibă un certificat de securitate – https). Introduceți manual în browserul de internet adresa site-ului băncii, atunci când doriți să vă accesați contul de internet banking.

Analizați cu atenție orice tranzacție din contul dvs., înainte de a o valida. În momentul în care sunteți păcăliți să furnizați datele de card și acceptați totodată și tranzacția ilicită din contul dvs., banca poate face puține în ceea ce privește recuperarea banilor pierduți!”, a scris DNSC pe platforma de socializare.

Totodată, DNSC a pus la dispoziția oamenilor un ghid pentru situațiile nefericire în care hackerii au intrat în posesia datelor lor personale.