Rata de infectare în oraşul reședință de județ se apropie 12 cazuri la mia de locuitori, morga spitalului este plină, iar cadavrele sunt duse acum în containere. Cei care au ezitat să ia măsurile pentru prevenirea răspândirii bolii au plătit cu funcţia.
Județul Sibiu a depășit rata de infectare de 8 și înregistrează 8,17 cazuri la mia de locuitori, la doar o zi după ce autoritățile au anunțat carantina în municipiu și în alte trei localități.
Sibiul a devenit în ultimele zile epicentrul epidemiei din România.
Cluj, Timiș și București urmează în clasament
Clujul înregistrează o incidență de 7,66 la mia de locuitori, iar al treilea județ este Timiș, cu 6,63.
Capitala rămâne în jurul a 5 la mia de locuitori, cu o rată de infectare raportată de 5,18, potrivit datelor furnizate de autorități.
Un număr de 9.460 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 37.040 de teste la nivel naţional, informează, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.
Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.
”Lipsă de comunicare între cei responsabili”
Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 353.185 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
Sibiul este a patra reşedinţa de judeţ care va intra în carantină. Rata de infectare în oraş se apropie 12 cazuri la mia de locuitori, morga spitalului este plină, iar cadavrele sunt duse acum în containere.
Secretarul de stat Raed Arafat este de părere că lipsa de comunicare între cei responabili, şi orgoliile, au contribuit la această situaţie dezastruoasă. Din acest motiv, suprefectul de Sibiu a fost demis de Guvern.
”Transmitere comunitară intensă”
Doar vineri, nouă oameni s-au stins acolo. Alţi 470 au fost confirmaţi cu boala. Rata de îmbolnăvire în municipiu a ajuns la 11.84 de cazuri la mia de locuitori.
”Deja nu mai vorbim de focar. Vorbim de transmitere comunitară intensă”, spune Raed Arafat.
Cei care au ezitat să ia măsurile pentru prevenirea răspândirii bolii în Sibiu au plătit cu funcţia.
Subprefectul Rareş Macrea, care îi ţinea locul prefectului aflat în concediu medical după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2, a fost demis de Guvern.
Gabriel Budescu, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, şi-a dat demisia. Epuizat, medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţă, Bodan Csillag, a procedat la fel.
Oficialii au cerut şi demisia directorului spitalului de urgenţă – medicul Liliana Coldea.