Un bagaj suspect a fost descoperit marți în București, în curtea Ministerului Transporturilor. Situația a fost preluată de SRI, care a venit ulterior cu o informare.
Cercetările echipei pirotehnice a Serviciului Român de Informaţii în curtea Ministerului Transporturilor s-au încheiat, ameninţarea privind un bagaj suspect fiind infirmată, informează SRI.
Echipa de specialişti s-a deplasat la Ministerul Transporturilor după ce o persoană a anunţat, marţi dimineaţa, la 112, prezenţa unei genţi abandonate în zonă.
Bagaj suspect în curtea Ministerului Transporturilor; o echipă pirotehnică a intervenit
O echipă pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii se află la Ministerul Transporturilor, după ce autorităţile au fost alertate cu privire la existenţa unui bagaj suspect în curtea MT, informează SRI.
Potrivit sursei citate, acţiunea a fost demarată în urma unui apel la 112, în jurul orei 11,00. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie, precum şi ai Brigăzii Rutiere, care au dispus restricţionarea traficului pietonal şi rutier în zonă, a informat Poliţia Capitalei.
Angajări în SRI
Deși la prima vedere pare tentant faptul că SRI angajează personal cu studii medii sau superioare, acestea au o singură obligație: să cunoască cel puţin o limbă străină cu circulaţie redusă în România.
Acest lucru se întâmplă în contextul în care în operaţiunile de securitate naţională, cunoaşterea unor limbi străine cu circulaţie redusă în România poate fi un factor decisiv. De asemenea, o persoană care deține o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofiţerii de informaţii să înţeleagă subtilităţi culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificaţii care pot scăpa unui cunoscător mediu.
Ce trebuie să știe candidații
De asemenea, persoanele care vor să se înscrie în SRI trebuie să îndeplinească conform legii şi normelor interne specifice Serviciului, o serie de criterii generale:
- să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
- să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;
- să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
- să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
- să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate;
- pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale;
- să nu fi consumat, anterior încadrării, substanţe sau amestecuri de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse;
- să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.
Totodată, pe lângă criteriile generale, candidaţii trebuie să facă dovada, pe parcursul procesului de selecţie, că îndeplinesc suplimentar anumite criterii specifice: pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru Serviciu (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă un avantaj), inteligenţă peste medie, nivel superior de cultură generală şi competenţe lingvistice, interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare, o stare de sănătate, atât fizică cât şi psihică, bună (apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI).