Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și candidat din partea PSD pentru un loc în Camera Deputaților, spune că măsurile luate de Guvern trebuie luate la timp şi trebuie să aibă un impact cât mai mic asupra vieţii economice şi sociale a cetăţenilor. Ce le promite acesta românilor care îl vor vota.
Măsurile luate în acest moment pentru controlul pandemiei nu răspund dezideratului de a avea un impact cât mai mic asupra vieţii economice şi sociale a cetăţenilor, susţine medicul Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, care deschide lista PSD pentru Camera Deputaţilor.
Anunțul lui Alexandru Rafila
„Avem o zonă de soluţii, de propuneri, care respectă toate indicaţiile Centrului European de Control al Bolilor, OMS, în ceea ce priveşte controlul acestei pandemii. În mod evident, măsurile care trebuie luate trebuie să fie preventive, trebuie luate la timp şi să aibă un impact cât mai mic asupra vieţii economice şi sociale a cetăţenilor. Aceasta trebuie să fie filosofia şi, din păcate, la ceea ce asistam până acest moment nu cred că răspunde acestui deziderat. Promit să fiu un promotor al legislaţiei în interesul cetăţenilor. Sinceritatea şi onestitatea sunt esenţiale şi au lipsit foarte mult în politica românească”, a declarat Rafila, vineri, la Palatul Parlamentului, unde a avut loc lansarea campaniei electorale a PSD Bucureşti-Ilfov pentru alegerile parlamentare.
El s-a arătat onorat că a primit invitaţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a se alătura echipei PSD, susţinând că motivul pentru care a răspuns „da” acestei invitaţii nu se regăseşte în dorinţa de a ajunge neapărat în Parlamentul României, ci din dorinţa de a aduce cetăţenilor acces la serviciile medicale.
„Noi avem o legislaţie învechită, care a suferit peste 2.000 de amendamente şi, din păcate, sistemul de sănătate nu oferă cetăţenilor decât foarte puţin acces la serviciile medicale de sănătate în apropierea domiciliului permanent şi serviciile să fie de bună calitate. Din cauza asta ne-am concentrat pe două teme – o temă legată de dezbaterea unor centre de asistenţă medicală comunitară, care să fie apropiate de cetăţeni, mai ales în zonele rurale, iar în zona oraşelor mici – centre ambulatorii de specialitate, care să ofere acces la servicii mai complexe şi care să elibereze presiunea existentă pe spitale din acest moment. Sigur, şi proiectul legat de spitale trebuie să meargă înainte, numai că în România, după cum ştiţi, de 30 de ani construim autostrăzi şi spitale şi încă nu avem autostrăzi şi spitale noi. Şi atunci trebuie să adoptăm o soluţie europeană, care să faciliteze accesul la serviciile de sănătate”, a explicat candidatul PSD.
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin