Alexandru Rafila a făcut un anunț în premieră. Ministrul Sănătății a explicat ce își dorește să se petreacă în spitale. Acesta ar vrea ca instituțiile să îşi poată asigura o parte din resursele energetice. El a arătat că a fost iniţiat un proiect în acest sens, pe care dorește să-l operaţionalizăm în cel mai scurt timp.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca spitalele să îşi poată asigura o parte din resursele energetice. Alexandru Rafila a anunţat că doreşte ca instituțiile de sănătate să îşi poată asigura o parte din resursele energetice şi doreşte să existe mai multe concepte în acest sens care să fie adaptabile pentru fiecare tip de spital.
Alexandru Rafila a dat mai mukte detalii, marţi, într-o conferinţă de presă. Acesta a explicat că, dacă există programe pentru populaţie pentru asigurarea energiei, atunci şi unităţile medicale să poată beneficia de astfel de investiţii.
Potrivit ministrului Sănătății a vorbit despre inițierea unui proiect de lege astfel încât să existe un concept sau mai multe concepte adaptabile fiecărui tip spital prin care ei să fie şi generatori şi energie.
Spitalele să devină dependente energetic?
“Vă spun în premieră, am iniţiat un proiect şi ne dorim să-l operaţionalizăm în cel mai scurt timp încât spitalele, nu ştiu dacă să devină dependente energetic, dar măcar să putem avea un concept sau mai multe concepte adaptabile fiecărui tip spital prin care ei să fie şi generatori şi energie, să poată să îşi asigure o parte din resursele energetice. Există soluţii în momentul de faţă, există programe pentru populaţie, trebuie şi spitalele să beneficieze de astfel de investiţii şi ne gândim ca într-un timp foarte scurt să venim cu propuneri concrete în acest sens”, a transmis ministrul Sănătăţii.
Pe de altă parte, Rafila a susținut că de miercuri va începe campania de informare privind pastilele de iodură de potasiu. Oficialul spune că aceste pastile nu vor fi distribuite până când lumea nu va ști despre ce este vorba.
Campanie de informare demarată de Rafila
”Începând de mâine, cu sprijinul Guvernului României, vom demara această campanie de informare. Aceste pastile nu vor fi distribuite decât când lumea va şti despre ce este vorba iar fiecare distribuire de pastile, indiferent de locaţia în care se va desfăşura, va fi însoţită şi de un flyer de informare pentru fiecare persoană sau fiecare familie care primeşte aceste comprimate de iodură de potasiu”, a declarat Alexandru Rafila.
Ministrul a anunțat că această campanie de informare se va derula prin intermediul canalelor de comunicare mass-media.
”Accesul controlat la iodura de potasiu, nu un acces haotic în care toată lumea caută să îşi procure pe căi legale sau mai puţin legale acest produs, este normal, este o responsabilitate a autorităţilor şi a profesioniştilor din sănătate, pentru că nu putem să le decuplăm responsabilitatea profesională a medicilor de acest lucru. De ce facem lucrul acesta? Pentru a evita folosirea unor produse neconforme sau chiar nocive, care sunt procurate din surse neautorizate”, a explicat ministrul Sănătăţii.