Alexandru Rafila reacționează: Oamenii nu mai înțeleg. Controversa raportărilor de persoane decedate nu face decât să creeze confuzie, spune parlamentarul PSD, care se adaugă la lunga listă de confuzii alimentate de Guvern în timpul pandemiei.
Alexandru Rafila reacționează: Oamenii nu mai înțeleg ce date că creadă, în condițiile în care raportările oficiale publicate de autoritățile sanitare sunt contradictorii.
Aceste confuzii ar fi putut să fie foarte simplu eliminate printr-o activitate serioasă a Ministerului Sănătății, mai spune Rafila.
Alexandru Rafila reacționează. Ministerul Sănătății creează confuzie
Unul dintre subiectele care suscită un interes cu totul special în această perioadă este cel al numărului exagerat de mare de morți pe care Ministerul Sănătății îi raportează de aproape două săptămâni.
Sunt decese în dreptul statisticilor legate de COVID-19 care ridică întrebările: ”de ce acum?” și ”de ce cu sutele?”.
Ce ar fi putut să se întâmple cu statistica, ce s-a întâmplat cu evidența Ministerului Sănătății? De ce nu au pus cap la cap rapoartele făcute de spitale?
„Am realizat o statistică de la 28 mai până pe 10 iunie. Este vorba despre 631 de decese marcate în plus în statisticile Minsterului Sănătății.
Cred că pentru aceste cifre și pentru modul în care ele sunt raportate de Ministerul Sănătății avem nevoie de foarte multe explicații”, a spus joi Radu Tudor, la Antena 3.
”În mod evident au existat niște diferențe între bazele de date”
„În mod evident au existat niște diferențe între acele două baze de date. Eu, dacă aș fi fost ministrul Sănătății, făceam următorul lucru: o evaluare sau o renumărare a tuturor cazurilor și la sfârșitul acestei evaluări spuneam că este o diferență de atât din motivele următoare.
Ideea asta că în fiecare zi avem băgați 200-300, în funcție de cum lucrează DSP-urile, mi se pare incorectă pentru că poate să creeze confuzie, oamenii nu mai înțeleg și de multe ori nu ascultă decât prima cifră care se li se comunică.
Genul acesta de informații confuzive cu care ne-am confruntat pe tot parcursul pandemiei ar fi putut să fie foarte simplu eliminate printr-o activitate serioasă care evalua toate cazurile și la sfârșit se trăgea o concluzie și se motiva de ce a existat acestă diferență în plus”, a spus deputatul PSD Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.
Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu.