Avertisment de ultim moment pentru români! Nu faceți acest lucru. Vă poate afecta sănătatea

Mai precis, ministrul Sănătății a făcut unele recomandări pentru actuala perioadă caniculară. Astfel, acesta a subliniat că nu trebuie să ne expunem soarelui prea mult timp și să consumăm lichide, însă nu îndulcite.

„Sunt recomandări specifice, atât pentru populaţia generală, cât şi pentru persoanele vârstnice, recomandări pentru angajatori sau pentru cei care desfăşoară activităţi fizice intense.

Sigur, sunt lucruri comune care se referă la recomandarea de a evita pe cât se poate expunerea directă la căldură în intervalul 11.00- 17.00. Persoanele care sunt expuse la căldură e recomandat să găsească o soluţie să stea în incinte mai reci, circa 5 grade faţă de temperatura mediului ambiant, asta era recomandarea”, a declarat Alexandru Rafila.

Ce trebuie să facă oamenii care nu au aer condiționat?

De asemenea, acesta a făcut și o recomandare pentru persoanele care nu au aer condiționat.

„Dacă nu avem aer condiţionat este recomandat să mergeţi în locuri publice care beneficiază de climatizare şi care pot să reprezinte pentru persoanele care suportă mai greu căldura, o soluţie.

Sunt oameni care nu au la domiciliu aparate de climatizare a aerului, acum ştiţi că şi gradul de suportabilitate a căldurii e evident în funcţie de persoană, în funcţie de afecţiunile pe care le are şi ceea ce se întâmplă în acest moment, să ne amintim că ani la rând am avut temperaturi în sudul ţării temperaturi de peste 35 de grade, dar asta nu înseamnă că recomandările noastre nu sunt utile.

Evitarea consumului de alcool chiar sub formă de bere sau vin este extrem de importantă, pentru că lumea are senzaţia că se răcoreşte, ei bine, nu se răcoreşte”, a completat ministrul Sănătății.

Potrivit ministrului, fructele şi legumele favorizează hidratarea, iar lichidele trebuie consumate în cantități mici, la intervale mici și repetate.

„Cantităţi mici de lichide la intervale mici repetate sunt mai utile decât consumul unei cantităţi mari o singură dată. E o hidratare permanentă şi evită în acest fel dezechilibrele ce pot să apară. Şi duşuri reci se pot face, dar nu extrem de reci, cu apă călduţă”, a conchis Rafila.