Alexandru Sassu a fost avizat de Comisiile de cultura ale Parlamentului ca presedinte-director general al televiziunii publice, cu 16 voturi “pentru” si 3 abtineri.

Propus initial de PSD ca membru al Consiliului de Administratie al TVR, Alexandru Sassu a fost nominalizat pentru postul de presedinte director-general de catre cei 11 membri titulari ai CA-ului, validati de Parlament.

Nominalizarea lui Sassu la sefia TVR in lipsa unui Consiliu de Administratie complet, format din 13 membri, a generat reactii dure din partea Catalin Avramescu, candidatul propus de Presedintie pentru CA al TVR, care nu a primit insa acceptul Comisiilor.

In timpul audierilor, Sassu a sustinut ca externalizarea si productiile independente reprezinta unele dintre principalele probleme ale televiziunii publice.

Cele doua camere reunite ale Parlamentului vor discuta miercuri aprobarea lui Sassu ca presedinte-director general al TVR. Daca va fi validat, Alexandru Sassu va deveni al noualea PDG al televiziunii publice din perioada postdecembrista si primul politician in aceasta functie.

Sursa: Capital 26 Iunie 2007