Potrivit lui Youcef Lahlou, Co-preşedintele algerian al Consiliului Oamenilor de Afaceri Româno-Algerian, pentru acest scop a fost lansat deja un program amplu de investiţii pentru perioada 2010-2014.
Obiectivele bugetate de Guvernul de la Alger vizează construirea unei infrastructuri moderne, pentru care se alocă 250 de miliarde de dolari americani, investiţii în producţia de energie electrică, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, agricultură şi industria agro-alimentară.
Declarația a fost făcută în timpul celei de-a treia sesiuni a Consiliului Oamenilor de Afaceri Româno-Algerian, la care au participat numeroşi oameni de afaceri din cele două ţări, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Ambasada Republicii Algeriene Democratice şi Populare la Bucureşti.
Evenimentul s-a încadrat în programul vizitei oficiale întreprinse în România de Mourad Medelci, Ministrul Afacerilor Externe din Algeria, prezent alături de Claudiu Stafie, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri la această reuniune.
„Orice investiţie românescă într-o unitate de producţie mixtă din Algeria nu este dedicată numai pieţei noastre interne, ci poate fi  o bază de lansare pentru dezvoltarea pe terţe pieţe”, a spus ministrul algerian, invitând firmele româneşti la cooperare şi transfer de tehnologie către ţara sa.