Noul centru de date şi reţea, Connect, al HP şi Alcatel-Lucent (DCNC) este o arhitectură integrată, care reuneşte punctele forte ale tehnologiei centrului de date cu reţele de comunicaţii de înaltă performanţă pentru a oferi companiilor aceleaşi niveluri de fiabilitate, viteză şi capacitatea care sunt disponibile pe reţele furnizorilor de servicii de telecomunicaţii – acum la costuri considerabil mai mici.

Această ofertă se bazează pe angajamentul asumat de HP şi Alcatel-Lucent de a dota companiile şi furnizorii de servicii cu instrumentele specifice de care au nevoie pentru a furniza sisteme convergente de IT şi infrastructuri de telecomunicaţii cu o mai mare flexibilitate. DCNC reprezintă cel mai recent exemplu al acestui angajament prin asistarea companiilor în generarea de eficienţă în cadrul centrelor lor de date şi în determinarea unei mai mari agilităţi pe reţele. În plus, HP îi susţine pe furnizorii de servicii în oferirea de soluţii de  cloud public către clienţi anunţând astăzi şi integrarea HP CloudSystem cu Alcatel-Lucent.

"Clienţii generează mari cantităţi de informaţii care trebuie să fie stocate sub formă de surse, distribuite şi partajate fără a compromite calitatea datelor sau viteza de livrare a acestora", a declarat Arthur Filip, Vice-preşedinte şi manager general, Technology Consulting, HP. "HP şi Alcatel-Lucent oferă clienţilor o modalitate sigură de partajare a unor volume extrem de mari de date între site-urile centrelor de date chiar atunci când şi acolo unde este nevoie."

"Soluţia Alcatel-Lucent şi HP se bazează pe tehnologie proiectată pentru a satisface nevoia furnizorilor de servicii de telecomunicaţii pentru reţele cu o fiabilitate excepţională şi care să răspundă nevoilor lor în viitorul depărtat", a declarat Philippe Keryer, preşedinte, Networks Group, Alcatel-Lucent. "Întreprinderile mari pot investi cu încredere în această soluţie ştiind că vor beneficia din plin de investiţiile lor în anii următori."

Primele două proiecte: în Germania şi Elveţia

Generarea de flexibilitate la nivel companiei prin intermediul centrului de date
DCNC combină varietatea de tehnologii şi servicii pentru centre de date ale HP cu soluţiile Alcatel-Lucent de transport optic pentru furnizorii de servicii şi serviciul de rutare şi portofoliul de switching de înaltă performanţă, elemente cheie din arhitectura High Leverage Network (HLN) a Alcatel-Lucent.

DCNC va folosi soluţiei CloudBand a Alcatel-Lucent, anunţată de curând, care  accesează puterea infrastructurii de reţea distribuită pentru a oferi companiilor mari şi instituţiilor publice acces la soluţia cloud cu o calitatea a serviciului necesară activităţii lor.

Pentru a aborda funcţii importante, cum ar fi recuperarea după dezastru, backup de date, mobilitate virtuală a echipamentelor şi crearea de puncte centrale în cloud, companiile mari şi furnizorii de servicii necesită o soluţie integrată care oferă lăţime de bandă ultra-înaltă şi latenţă scăzută pentru conectarea centrelor de date. Tendinţe emergente specifice centrelor de date, cum ar fi virtualizarea serverului, aplicaţii scale-out, convergenţa reţelei şi calculul în  cloud au introdus noi cerinţe privind centrele de date şi reţele furnizorilor de servicii. Ca urmare aceştia au nevoie de noi modele şi tehnologii de infrastructură care elimină limitările referitoare la lăţimea de bandă, performanţă şi disponibilitate.

Soluţia HP şi Alcatel-Lucent aduce împreună serviciile principale pentru centrele de date şi oferta specifică pentru reţele din portofoliul ambelor companii. DCNC poate integra imediat solicitările pentru centru de date, cum ar fi cererile de consolidare, continuitate a businessului şi securitate, în timp ce pune bazele pentru tehnologii de calcul la cerere, orientate spre servicii.

DCNC fructifică avantajele serviciilor de rutare de înaltă performanţă, capabilităţile de comutare si de transport optic, astfel încât clienţii să poată răspunde cerinţelor exigente din domeniul serviciilor financiare, de îngrijire şi de mass-media pentru care viteza şi capacitatea de lăţime de bandă sunt esenţiale pentru furnizarea serviciilor.

HP Enterprise Services, care oferă o gamă de servicii de centre de date pentru clienţii externalizaţi către HP a folosit 1830 PSS (Serviciul de comutare fotonică) al Alcatel-Lucent pentru a crea conexiuni de mare capacitate pentru a interconecta optic centrele de date  în responsabilitatea HP. Primele două proiecte, în Germania şi Elveţia, au avut succes şi sunt planificate implementări viitoare în alte centre de date HP.