Lite-On IT si BenQ vor forma o alianta in zona componentelor de integrare in productia de unitati optice de stocare ce va creste competitivitatea generala a sectorului de unitati optice de stocare taivanez. Prin aceasta tranzactie se asteapta o crestere a cotei de piata la nivel global de pana la 27% pentru Lite-On IT, propulsand compania pe locul doi in topul mondial al producatorilor de unitati optice (ODD).

“In parteneriat cu BenQ, Lite-On IT se asteapta sa beneficieze din cresterea eficientei productiei, o mai mare economie de scara si o cota de piata mai mare”, a declarat Raymond Soong, presedinte Lite-On IT.

Alianta va permite BenQ focalizarea asupra afacerii de ODD si trecerea la generatia urmatoare de ODD cum ar fi blu-ray. BenQ va continua sa ofere produse ODD de varf echipate cu ultimele noutati tehnologice.

Ca parte a aliantei, Lite-On IT va dobandi activele BenQ din sectorul unitatilor optice de stocare, incluzand portofoliul clientilor ODM BenQ si drepturile de folosire a tehnologiilor dezvoltate de BenQ constand in patente si licente din sectorul unitatilor optice de stocare. Lite-On IT va primi de asemenea contracte pe unitati de stocare sub numele BenQ.

De cealalta parte, BenQ va primi aproximativ 1,2 miliarde NT$ si va dobandi 13% din actiunile Lite-On IT. In plus, BenQ va dobandi si doua locuri in conducerea executiva a Lite-On IT.

Ambele companii estimeaza incheierea tranzactiei in jurul datei de 1 iunie 2006.

Sursa: Capital, 13 aprilie 2006