Filmul „Alice în Ţara Minunilor” va fi lansat în România vineri, 5 martie, fiind cea de-a doua peliculă proiectată IMAX 3D în ţara noastră, după „Avatar”. Premiera va avea loc în Cinema City Cotroceni în sala Samsung IMAX.

Inspirat de cartea lui Lewis Caroll, filmul este regizat de cunoscutul Tim Burton, care, alături de Johnny Depp şi studiourile Walt Disney Pictures aduc pe mare ecran povestea lui Alice. După filmul „Charlie şi fabrica de ciocolată”, „Alice în Ţara Minunilor” marchează a doua colaborare dintre Tim Burton şi Johnny Depp. Cel din urmă interpretează rolul Pălărierului Nebun, iar Mia Wasikowska pe Alice, o tânără de 19 ani care se intoarce în lumea care a fascinat-o în copilărie.

Ecranul IMAX este cel mai mare din industria cinematografică, având o înălţime de 26 de metri şi reprezintă echivalentul a 7 elefanţi aşezaţi unul deasupra celuilalt peste celălalt. Ecranul de peste 37 de metri lăţime, cu o dimensiune aproximativ egală cu cea a unei jumătăţi de teren de fotbal, are o formă uşor curbată pentru a cuprinde vederea periferică a tuturor celor care vizionează un film.

Cinema City Cotroceni, localizat în AFI Palace Cotroceni MegaFun, cuprinde 21 de săli de cinema, inclusiv sala Samsung IMAX şi 3 săli Samsung VIP, concepte unice în România, şi dispune în total de 4.234 de locuri.