Studiourile Walt Disney Pictures au înţeles ce înseamnă „Ţara minunilor” în primul weekend de la lansarea peliculei 3D „Alice în Ţara Minunilor” care a strâns în primele trei zile de rulare 210,3 milioane de dolari în box office-ul internaţional.

Filmul de Tim Burton a avut, în Statele Unite ale Americii şi Canada, încasări de 116,3 milioane de dolari din cele 3.728 de săli de cinematograf. Pelicula 3D a rulat în 2.063 de săli nord-americane echipate cu proiectoare 3D, dar şi în 188 de săli IMAX. Filmul a avut astfel cel mai bun debut din America de Nord în primul trimestru al anului.

Pe piaţa internaţională „Alice în Ţara Minunilor” a generat încasări de 94 de milioane de dolari. Până în acest moment filmul a fost proiectat în 5.600 de săli de cinematograf din 40 de ţări. Şi de această dată pelicula a stabilit un nou record pentru cel mai bun debut în străinătate în prima parte a anului.

Studiourile Walt Disney Pictures estimează însă că filmul va avea un succes şi mai mare după ce va fi lansat pe pieţe importante ca Franţa sau Japonia.

Cifrele din primele zile de la lansare pe marile ecrane justifică învestiţia de 200 de milioane de dolari pe care Disney a rezervat-o pentru realizarea acestui film. De asemenea, succesul „Alice în Ţara Minunilor” şi a „Avatar” va determina majoritatea producătorilor de la Hollywood să îşi dorească să realizeze cât mai multe producţii 3D.

Inspirat de cartea lui Lewis Caroll, filmul este regizat de cunoscutul Tim Burton, care, alături de Johnny Depp şi studiourile Walt Disney Pictures aduc pe mare ecran povestea lui Alice. După filmul „Charlie şi fabrica de ciocolată”, „Alice în Ţara Minunilor” marchează o nouă colaborarea dintre Tim Burton şi Johnny Depp. Cel din urmă interpretează rolul Pălărierului Nebun, iar Mia Wasikowska pe Alice, o tânără de 19 ani care se intoarce în lumea care a fascinat-o în copilărie.