„La această oră intervin un număr de 107 echipe, din care 82 ale E-Distribuţie Banat şi 25 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenţia la avariile înregistrate pe liniile de înaltă şi medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienţi, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupţi şi a celor de metal îndoiţi, în special în judeţul Timiş, dar şi în Caraş Severin, Hunedoara şi Arad”, se spune în comunicat.
Potrivit unui comunicat al companiei Enel România, ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuţie Banat şi ale contractorilor, inclusiv în cursul nopţii, marţi la ora 9:00, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 182.000 de clienţi.
Un număr de 26 de echipe de intervenţie ale E-Distribuţie Muntenia şi E-Distribuţie Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtuna, aflate în aria de activitate a E-Distribuţie Banat. Operatorul de distribuţie lucrează în continuare conform procedurilor situaţiei de urgenţă, nivel 2.
„Cooperăm cu autorităţile care au atribuţii în situaţii de urgenţă şi care au sprijinit intervenţia echipelor E-Distribuţie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor. Este de menţionat că în regiune s-au produs condiţii meteo excepţionale, extreme, a căror violenţă a afectat funcţionarea reţelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic care a atins peste 100 km/h’, conform sursei citate.
O furtună violentă a lovit duminică seară zona de vest a României. Conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma fenomenelor meteo severe, opt persoane au decedat (Arad – 1, Bistriţa Năsăud – 2, Timiş – 5), iar 137 de persoane au fost rănite (Alba – 6, Arad – 15, Bihor – 35, Bistriţa-Năsăud – 15, Cluj-Napoca – 5, Hunedoara – 1, Maramureş – 10, Sălaj – 1, Timiş – 49).