Nu mai ține acest aliment în frigider! Ciocolata ar trebui păstrată întotdeauna departe de căldură
Nu mai ține acest aliment în frigider! Singurul motiv pentru care ar trebui să o depozităm în frigider ar fi dacă temperatura din bucătărie este prea ridicată.
Și asta pentru că ciocolata ar trebui păstrată întotdeauna departe de căldură, amintește Yourtango.
Ciocolata se poate modifica substanțial
Ciocolata este unul dintre produsele care riscă să-și modifice proprietățile dacă ajunge unde nu trebuie, mai precis în frigider. Este foarte sensibilă la efectele căldurii persistente și ale altor condiții neprielnice.
Transformându-se într-o masă curgătoare la primul semn al temperaturii ridicate, ciocolata se poate modifica substanțial și dacă ajunge la rece, în frigider. Unii experți au sugerat că acest lucru poate face mai mult rău decât bine atunci când vine vorba de ciocolată.
Temperatura scăzută poate altera gustul ciocolatei
Păstrarea ciocolatei în frigider, chiar și când afară este caniculă, nu este o idee bună. Luke Owen Smith, expert în ciocolată spune că temperatura scăzută poate altera gustul ciocolatei, dându-i o aromă fadă.
Frigiderul trebuie folosit numai când temperaturile ajung la aproximativ 29-30 de grade Celsius. Smith recomandă păstrarea ciocolatei într-un loc întunecat și răcoros.
Evitați umezeala și razele soarelui
Se recomandă evitarea umezelii și a razelor soarelui atunci când alegeți un loc pentru păstrarea ciocolatei. Dacă totuși trebuie păstrată la frigider, asigurați-vă că este pusă într-un recipient sigilat, pentru a împiedica pătrunderea umezelii.
Înainte de a o mânca, acordați-i timp să ajungă la temperatura camerei, pentru a preveni deteriorarea aromei.
I se va schimba complet gustul
Experții spun că untul de cacao din ciocolată poate absorbi arome și mirosuri de la alte alimente, ceea ce înseamnă că păstrarea ciocolatei în frigider ar putea duce atragerea unor gusturi neașteptate.
De asemenea, textura ciocolatei poate fi afectată de refrigerare, ceea ce duce la modificări ale zahărului din interior, lăsând senzația de gust nisipos.
Iată câteva tipuri comune de ciocolată și cele mai bune modalități de a le păstra proaspete:
1. Trufele
Aici totul depinde dacă le-ați cumpărat dintr-un magazin sau le-ați făcut în casă. Dacă sunt cumpărate din magazin, trebuie păstrate într-o cămară întunecată, la rece. Trebuie să stea departe de lumina soarelui. Dacă sunt de casă și ați folosit smântână, se pot păstra la frigider într-un recipient ermetic.
2. Bănuți de ciocolată
Înainte de a face prăjituri delicioase cu bănuți de ciocolată, este important să știți cum să le păstrați. Bănuții de ciocolată se comportă bine la temperaturi mai ridicate decât ciocolata normală, deoarece nu au o cantitate mare de unt de cacao. Cu toate acestea, pentru a le conserva cel mai bine, ar trebui să fie păstrați într-un loc întunecat, la aceeași temperatură cu celelalte bomboane de ciocolată. Se aplică și regula luminii solare și trebuie să fie împachetate etanș. Dacă urmați aceste sfaturi, nu ar trebui să aveți nicio problemă când faceți tone de fursecuri cu ciocolată.
3. Pudra de cacao
Pudra de cacao nu trebuie ținută niciodată la frigider. Ar trebui păstrată într-un recipient etanș, la temperatura camerei, într-un loc răcoros și întunecat.
5. Batoane de ciocolată
Batoanele de ciocolată sunt cel mai ușor de depozitat, deoarece sunt și cel mai stabil tip de ciocolată. Cel mai bun loc pentru a păstra un baton de ciocolată este cămara. Băgați le la frigider doar dacă bucătăria este prea caldă și, dacă o faceți, asigurați-vă că sunt depozitate corespunzător.