Așadar, medicul Vlad Ciurea a spus că acest aliment nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a femeilor trecute de 50 de ani. Potrivit specialistului, are multiple beneficii pentru creier.

Acest aliment nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a femeilor

Medicul a oferit mai multe recomandări pentru femeile trecute de 50 de ani. Specialistul a subliniat că meniul trebuie să cuprindă anumite alimente după vârsta respectivă. Acestea ajută la menținerea sănătății organismului.

Un astfel de aliment este ovăzul. Este atât de benefic pentru un organism sănătos, încât pot fi consumate până la 6 porții în fiecare zi.

Un astfel de sfat a venit și de la Fundația Spaniolă pentru Nutriție. Potrivit organizației, s-au efectuat mai multe studii de-a lungul timpului.

Concluziile sunt următoarele. Ovăzul este bogat în vitamina B, dar și în fier și magneziu.

Mulțumită acestui aport de nutrienți, ajută la bunăstarea cardiovasculară și reduce nivelul colesterolului din organism.

Ovăzul conține o cantitate semnificativă de substanțe benefice

Potrivit medicului Vlad Ciurea, ovăzul conține o cantitate semnificativă de acizi grași omega-3 și omega-6, antioxidanți, zinc și mangan.

Acestea contribuie și ajută la reglarea hormonală și la protecția celulară.

În acest context, femeile trecute de 50 de ani care vor introduce ovăzul în alimentația zilnică vor observa imediat efectele lui.

Rolul alimentului este similar unui supliment

Trebuie menționat că ovăzul nu este un medicament și nu poate să vindece problemele de sănătate. Totuși, rolul său este similar unui supliment care poate fi folosit în refacere sau prevenție.

Medicul Vlad Ciurea a subliniat că suplimentul nu se acumulează în organism. Totodată, suplimentele ajută în mai multe feluri, fiind utile atât pentru tubul digestiv, cât și pentru somn.

„Suplimentul nu se acumulează în organism. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, a explicat medicul, conform Gândul.

Ovăzul este una dintre cerealele cele mai bogate în minerale, vitamine, proteine și antioxidanți

Amintim că ovăzul este una dintre cerealele cele mai bogate în minerale, vitamine, proteine și antioxidanți.

Astfel, multiple beneficii pentru sănătate, mai ales în cazul în care este consumat în forma integrală.

Comparativ cu alte cereale, ovăzul este cereala cea mai bogată în nutrienți, conținând mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați decât grâul.