Alimentul extrem de bogat în Omega 3. Beneficiile sale sunt uimitoare

omega 3

Sursa: Dreamstime

Poate nu știați, dar nu tot colesterolul este rău. Există și un colesterol benefic. Acesta este HDL-ul. El ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a sistemului vascular. Ca să ai un nivel crezcut de colesterol bun ai nevoie de Omega 3 și există un aliment extrem de bogat în acești acizi grași.

Uleiul de in este bogat în Omega 3

Uleiul de in este un produs alimentar extrem de nutritiv. El conţine un număr mare de substanţe benefice. Inclusiv acizi graşi omega-3, omega-6, omega-9, vitamina E, antioxidanţi şi flavonoide.

Datorită compoziţiei sale, uleiul ajută la îmbunătăţirea memoriei. Acizii graşi găsiţi în uleiul de seminţe de in favorizează scăderea colesterolului şi îmbunătăţeşte sănătatea inimii.

Omega-3 joacă un rol important în dezvoltarea şi funcţionarea creierului. Consumul de ulei din seminţe de in ajută la îmbunătăţirea performanţei mentale şi a memoriei. Vitamina E este un antioxidant puternic care îmbunătăţeşte sănătatea pielii şi protejează în faţa factorilor nocivi ai mediului.

Acidul alfa-linolenic poate ajuta la reducerea inflamaţiei din organism. Dar şi la diminuarea riscului de a dezvolta boli cronice. Acizii graşi omega-3 şi omega-6 sunt utilizaţi pentru sinteza prostaglandinelor şi prostaciclinelor. Aceste substanţe interacţionează cu o subpopulaţie de leucocite şi formează imunitatea.

De asemenea, substanţele benefice din uleiul de in previn apariţia aterosclerozei, bolilor ischemice ale creierului şi accidentului vascular cerebral. Produsul în sine are un gust amar şi un miros deosebit, care amintesc de uleiul de peşte.

Nu poate fi utilizat la prăjit, deoarece uleiul de in arde imediat în timpul tratamentului termic. Se păstrează într-un recipient închis la culoare, la loc răcoros, scrie Zdrave.to.

Și peștele este o sursă bună de Omega 3

Peștele este mai bun pentru sănătate și mediu decât carnea. În plus, oferă acizi grași care sunt buni pentru inimă. Organizațiile internaționale recomandă consumul de pește de patru ori pe săptămână.

„Este mult mai bine pentru sănătate și mediu să înlocuim sursele de hrană terestre – în special carnea roșie – cu surse de hrană acvatice”, spune Christopher Golden, profesor asociat de nutriție și sănătate planetară la TH Chan School of Public Health din Harvard.

Principala diferență dintre peștele alb și albastru este conținutul lor de grăsime. Peștele albastru este mai gras și mai caloric, dar oferă acizi grași nesaturați care sunt buni pentru inimă. Peștele alb are un conținut redus de grăsime și conține doar aproximativ 80 de calorii la 100 de grame. Peștele albastru are cel puțin 6% grăsime (în mod normal între 8 și 15%), deci 100 de grame conțin între 120 și 200 de calorii.