Există numeroase alimente cu puteri nutriționale recunoscute, pline de vitamine, minerale și antioxidanți. Aceste opt alimente nu sunt doar delicioase, ci și necesare organismului în lunile reci de iarnă.

O modalitate simplă de a ține departe răcelile și alte probleme de sănătate

Includerea acestor superalimente în dietă poate face o diferență semnificativă în starea generală de bine în lunile mai reci.

De la stimularea imunității până la susținerea sănătății inimii și furnizarea unor nutrienți esențiali, aceste alimente sunt o modalitate simplă de a ține departe răcelile și alte probleme de sănătate toată iarna, potrivit Businessinsider.

Cartofii dulci

Această legumă vibrantă este perfectă pentru sezonul rece din motive întemeiate. Plini de beta-caroten, cartofii dulci întăresc sistemul imunitar, susținând sănătatea pielii și a vederii. De asemenea, sunt bogați în fibre, ajutând digestia și menținându-ne sătui.

Citrice

Portocalele, grapefruit-ul, clementinele – aceste ”pietre prețioase” sunt pline de vitamina C, un nutrient vital pentru prevenirea răcelilor și gripei. În plus, antioxidanții pe care în conțin combat radicalii liberi, promovând sănătatea generală și pielea strălucitoare.

Varza Kale

Kale nu este doar o tendință; este o bombă nutrițională. Bogată în vitaminele A, C și K, împreună cu minerale precum calciul și fierul, varza kale susține sănătatea oaselor, întărește imunitatea și acționează ca un antiinflamator.

Dovleacul

Este plin de nutrienți precum vitamina A, potasiu și fibre, care ajută la menținerea tensiunii arteriale sănătoase, a vederii și a unui sistem imunitar puternic.

Rodiile

Bogate în antioxidanți, rodiile oferă o apărare ideală împotriva afecțiunilor iernii. De asemenea, rodiile sunt cunoscute pentru proprietățile puternice antiinflamatorii și pot ajuta la scăderea riscului unor boli de inimă.

Nuci și semințe

Migdalele, nucile, semințele de chia și semințele de in sunt supereroii iernii. Conținând acizi grași omega-3, nucile și semințele susțin sănătatea creierului și sunt surse excelente de proteine, aducându-ne energie pe tot parcursul zilei.

Varza de Bruxelles

Este bogată în vitaminele C si K, dar și în antioxidanți care susțin sănătatea inimii și oferă beneficii antiinflamatorii.

Scorțișoară

Deși nu este un aliment în sine, acest condiment merită un loc în dieta de iarnă. Dincolo de aroma și gustul reconfortant, scorțișoara are proprietăți antimicrobiene și poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, fiind un adaos perfect pentru băuturile și mâncărurile de iarnă.

Alimentele bogate în Fier și Magneziu

Fierul este și el important. Acesta este esențial în formarea celulelor roșii din sânge, cele care sunt responsabile de transportul oxigenului în corp. Un nivel bun de fier este așadar necesar pentru a avea o energie optimă, pe când un nivel scăzut se traduce în anemie.

Fierul poate fi absorbit din carne de vită, fasole, struguri, fructe uscate, linte, dar și sfeclă.

Pentru că schimbarea de temperatură poate fi obositoare pentru organism, dar și pentru creier, magneziul are rolul de a oferi organismului suportul necesar pentru a rămâne optimist. Magneziul poate fi găsit în banane, prune, avocado, legume cu frunze verzi, dar și în nuci sau semințe.