Despre ce produse este vorba
Un grup de specialiști de la National Institute of Aging au scos la iveală că ciocolata și cafeaua pot avea efecte benefice asupra corpului. Cele două produse consumate frecvent de fiecare român pot susţine performanţele cognitive şi protejează neuronii, prevenind astfel boli neurodegenerative precum Alzheimer sau Parkinson.
De asemenea, s-a descoperit că anumiţi compuşi din ciocolată şi cafea ar putea avea chiar efect anticancerigen, prevenind tumorile cerebrale.
Ce substanță chimică a fost analizată
A fost analizat efectul substanței chimice methylxanthines-a, găsită în cafea și în ciocolată neagră. Din câte se pare, aceasta este efecte clare asupra activității neuronale și promovează o creștere susținută a performanței cognitive. Poate proteja neuronii împotriva disfuncționalității cauzate de diverse boli, precum atacuri cerebrale sau boli degenerative, ca Parkinson sau Alzheimer.
Cum trebuie consumate
Pentru a beneficia de aceste efecte pozitive, specialiştii recomandă consumul zilnic a 400 de miligrame de cafeină, adică aproximativ 5 ceşti, pe parcursul întregii zile.
De preferat ar fi să le consumi înainte de ora 2 după-amiaza, astfel încât să nu ai probleme cu somnul pe parcursul nopţii.
Dacă nu îţi place cafeaua, o poţi înlocui cu 4 pătrăţele de ciocolată neagră sau cu 3 căni de ceai negru.