Trebuie să fim foarte atenți atunci când alegem să punem mâncarea în frigider. Următorul obicei favorizează apariția mucegaiului, care ne pune sănătatea în pericol. Despre ce este vorba?
Pericolul din frigider! Ce nu trebuie să facem niciodată cu mâncarea? Favorizează apariția mucegaiului
Depozitarea alimentelor calde în frigider ne poate pune în pericol sănătatea. Totuși, care este adevăratul motiv? În cazul în care mâncarea este caldă, se va forma condens ca urmare a diferenței de temperatură.
La rândul lor, picăturile de apă și gheață vor favoriza apariția mucegaiului, care ne pune sănătatea în pericol. Din acest motiv, este de preferat să depozitam alimentele în frigider atunci când s-au răcit. În cazul în care vrem să grăbim răcirea mâncării, recipientul în care se află poate fi pus în apă rece.
De asemenea, un alt aliment care nu ar trebui ținut niciodată în frigider este pâinea. Aceasta conține amidon, care grăbește procesul de uscare sau mucegăire.
Aceste alimente nu trebuie consumate dacă nu sunt bine gătite
Amintim că peste 250 de boli sunt transmise prin alimente, majoritatea fiind cauzate de viruși, bacterii sau paraziți. Aceste afecțiuni sunt, de obicei, rezolvate rapid de sistemul nostru imunitar. În anumite cazuri, toxiinfecțiile alimentare pot fi grave, punând viața în pericol.
CDC explică că orice aliment poate găzdui germeni care cauzează boli, dar „alimentele crude de origine animală sunt cele mai susceptibile de a fi contaminate, în special carnea și carnea de pasăre crudă sau insuficient gătită, ouăle crude sau puțin fierte, laptele nepasteurizat (crud) și crustaceele, potrivit Healthdigest.
Fructele și legumele, în special când sunt consumate negătite, pot cauza toxiinfecții alimentare. Contaminarea se poate produce în timpul procesării sau în bucătărie. Oamenii se pot îmbolnăvi din cauza contaminării încrucișate, a gătirii insuficiente și a depozitării necorespunzătoare.
Deși nu trebuie să evitați aceste alimente, ar fi bine să fiți atenți la modul în care sunt transportate, pregătite și depozitate, mai ales dacă sunteți vulnerabili din cauza vârstei sau a unui sistem imunitar slăbit.
De exemplu, salata verde, spanacul și varza sunt bogate în micronutrienți. De asemenea, sunt un vector major pentru numeroase boli care se transmit prin alimente. Potrivit CDC, legumele cu frunze verzi cauzează un procent mare de cazuri de toxiinfecții alimentare în Statele Unite. Și asta pentru că ele sunt consumate frecvent în stare crudă.
Deși spălarea lor este o idee bună, acest proces nu îndepărtează neapărat toți agenții patogeni care cauzează boli. Germenii care se găesesc în aceste legume includ E. coli, norovirusul, Salmonella, Listeria și Cyclospora.